Willak ingår avsiktsavtal om förvärv av bolag inom Igaming för 240 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Willak ingår avsiktsavtal om förvärv av bolag inom Igaming för 240 miljoner kronor

Willak

Byggunderleverantören Willak har ingått en ej bindande avsiktsförklaring avseende ett förvärv om 100 procent av ett svenskt bolag med verksamhet i USA inom Igaming. Verksamheten är huvudsakligen baserad i USA med intäkter från omkring 12 000 kunder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verksamheten i det USA-baserade bolaget startades 2005 och har idag fem medarbetare baserade på USA:s västkust. Verksamheten genererar en årsomsättning om 28 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 18 miljoner kronor för 2021. Affärsmodellen är primärt abonnemangsintäkter.

Köpeskillingen i enlighet med avsiktsförklaringen är 240 miljoner kronor. 120 miljoner ska betalas med nyemitterade aktier i Willak till en teckningskurs på 35 öre per aktie, 40 miljoner kontant vid eventuellt tillträde och ytterligare 30 miljone sex månader efter tillträde.

Vidare kan tilläggsköpeskilling utgå till säljaren om maximalt 80 miljoner kronor efter 24 månader om uppsatta resultat mål uppnås, där 50 procent av betalningen kan ske kontant och resterande del i aktier.

Willak har per idag ingen säkerställd förvärvsfinansiering och kommer således att behöva arbeta för att säkerställa sådan parallellt med sedvanligt due diligence-process. Vid eventuell transaktion kommer bolaget kalla till extrastämma för aktieägarnas godkännande av förvärvet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt