Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Willak

Willak ingår avsiktsavtal om förvärv av bolag inom Igaming för 240 miljoner kronor

Byggunderleverantören Willak har ingått en ej bindande avsiktsförklaring avseende ett förvärv om 100 procent av ett svenskt bolag med verksamhet i USA inom Igaming. Verksamheten är huvudsakligen baserad i USA med intäkter från omkring 12 000 kunder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verksamheten i det USA-baserade bolaget startades 2005 och har idag fem medarbetare baserade på USA:s västkust. Verksamheten genererar en årsomsättning om 28 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 18 miljoner kronor för 2021. Affärsmodellen är primärt abonnemangsintäkter.

Köpeskillingen i enlighet med avsiktsförklaringen är 240 miljoner kronor. 120 miljoner ska betalas med nyemitterade aktier i Willak till en teckningskurs på 35 öre per aktie, 40 miljoner kontant vid eventuellt tillträde och ytterligare 30 miljone sex månader efter tillträde.

Vidare kan tilläggsköpeskilling utgå till säljaren om maximalt 80 miljoner kronor efter 24 månader om uppsatta resultat mål uppnås, där 50 procent av betalningen kan ske kontant och resterande del i aktier.

Willak har per idag ingen säkerställd förvärvsfinansiering och kommer således att behöva arbeta för att säkerställa sådan parallellt med sedvanligt due diligence-process. Vid eventuell transaktion kommer bolaget kalla till extrastämma för aktieägarnas godkännande av förvärvet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt