Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunia

Xpecunia ingår HPC-partnerskap i Storbritannien, kommer behöva investera miljoner

Kryptovalutabolaget Xpecunia avser att ingå ett partnerskap med en etablerad HPC-plattform i Storbritannien, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Xpecunia innebär överenskommelsen att HPC (High Performance Computing), blir det fokus som bolagets digitala verksamhet kommer inrikta sig på. Som ett led i detta kommer det krävas investeringar för uppgraderingar av serverhårdvaran för att ännu bättre matcha den digitala plattformsmiljön. Bolaget uppskattar att investeringarna, som kommer göras stegvis, uppgår till totalt 10 miljoner kronor.

Xpecunias brittiska partner grundades 2017 och har mindre än 50 medarbetare. Bolaget uppges ha väl utvecklade relationer med Nvidia, AMD och Intel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt