Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunias

Xpecunias vd kommenterar marknadsläget och nya användningsområdet

I ett vd-brev kommenterar kryptovalutabolaget Xpecunias vd Daniel Moström företagets verksamhet samt läget på den oroliga kryptomarknaden.

Xpecunia har tidigare meddelat att man infört ett nytt användningsområde för sina serverhallar, nämligen uthyrd datakapacitet (HPC). Xpecunia kan därmed leverera HPC-tjänster till marknaden.

"I och med Xpecunias satsningar har framstegen varit tydliga med en hög grad av automatisering innebärande ett nära på 95 procent kapacitetsutnyttjande av maskinparken för HPC som uppnåtts", säger Moström.

Bolaget är även i en dialog med en utländsk samarbetspartner om att gå med i ett större nätverk för att kunna erbjuda kapaciteten genom en gemensam plattform.

Moström väljer även att kommentera den senaste tidens volatilitet på kryptomarknaden. Bland annat har bitcoin tappat över 50 procent av sitt värde i år, och flera kryptoföretags aktier har gått ned kraftigt på börsen.

"Detta påverkar Xpecunias intäkter negativt. Samtidigt ser vi att turbulensen medför en uppsida i att delar av priskomponenterna blir knapphetsprissatta vilket gynnar Xpecunia vilket har en förbättrad effekt på lönsamhetsnivån. Den negativa påverkan blir begränsad. Kassaflödet från den löpande verksamheten är fortsatt positiv och ger möjlighet till nya investeringar", säger Moström.

Vidare skriver Moström att Xpecunia inlett ett optimeringsarbete med ett specialistteam som har i uppdrag att se över hela serverparken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt