Podcast

Börsen, Mips och berättelsen om Swedencare

Djurhälsobolaget Swedencares VD Håkan Lagerberg gästar podden för att berätta historien om bolaget. Att våra husdjur blir allt viktigare för oss och att vi därför väljer att lägga allt mer pengar på våra ”pälsklingar” har bidragit till Swedencares tillväxt. Efter en rejäl tillväxtresa med många förvärv justeras nu strategin framåt. Denna strategiändring berättar Håkan mer om i podden. I veckan publicerades inflationsdata som skrämde investerarna och börsen förlorade i värde. Flera bolag vinstvarnade också, det vill säga att de informerade marknaden om att deras resultat ser ut att bli sämre än vad marknadens aktörer förväntar sig. Ett av de bolag som vinstvarnade var hjälmsäkerhetsföretaget Mips. Vi träffar Mips VD Max Strandwitz för att tillsammans med honom fördjupa oss i vad som orsakade vinstvarningen och höra om hans syn på framtiden. Podden inleds med en kortare genomgång av läget på marknaderna. Missa inte inbjudan till livepodd den 16 november. Podcasten leds av Daniel Ljungström

Anmälan till livepodd den 16 november görs på mejl:

daniel@mankertkommunikation.se

 

Registrering för nyhetsbrev sker via www.bankingbydaniel.se/prenumerera

Podden skall inte ses som någon form av rådgivning. Podcasten spelas in i samarbete med gästerna. Alla värdepapper kan öka och minska i värde och i vissa fall kan hela det investerade beloppet förloras. Alla måste göra sin egen analys innan de investerar.

Lyssna här  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Börsen, Mips och berättelsen om Swedencare

Börsen, Mips och berättelsen om Swedencare

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Senaste nytt