AAC Clyde Space aktie | AAC | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

AAC Clyde Space aktie • AAC • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnAAC Clyde Space
StatusNoterad
TickerAAC
ListaFirst North
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschRymd- & Satellitteknik
UtdelningNej
Första handelsdag21 Dec 2016
Nästa rapport16 May
Antal ägare Avanza9,377 st
Antal ägare Nordnet1,564 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
AAC Clyde Space är ett rymdbolag. Bolaget erbjuder nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar. Dessutom levererar bolaget ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. Kunderna återfinns bland kommersiella företag, myndigheter och försvar.
Dölj beskrivning ▲Blankning
AAC Clyde Space
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan0.3%
1 månad sedan0.3%
6 månader sedan0.17%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa AAC Clyde Space

Analysera AAC Clyde Space

Handla AAC Clyde Space

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om AAC Clyde Space

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i AAC Clyde Space

AAC Clyde Space
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan0.3%
1 månad sedan0.3%
6 månader sedan0.17%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som AAC Clyde Space

Gomspace Group är ett IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och säljer nanosatelliter.

Rovsing är en teknisk utvecklare av satelliter och testsystem.

FAQ - Vanliga frågor och svar om AAC Clyde Space

Ska man investera i AAC Clyde Space aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i AAC Clyde Space en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i AAC Clyde Space.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har AAC Clyde Space utdelning och direktavkastning?

Nej, AAC Clyde Space har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer AAC Clyde Space rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-16.

Det är altså 24 dagar kvar till nästa rapport i AAC Clyde Space.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

AAC Clyde Space senaste rapport

Länk till senaste rapporten från AAC Clyde Space: AAC-Clyde-Space-AB-Year-End-Report-2023.pdf - Year-End Report for AAC Clyde Space AB (publ) January - December 2023

Nuvarande blankning i AAC Clyde Space

Just nu är 0.19 procent av kapitalet blankat i AAC Clyde Space jämfört med förra veckan då det var 0.3 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

AAC Clyde Space senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för AAC Clyde Space i sitt senaste utlåtande: Pareto Securities inleder bevakning på AAC Clyde Space med köp och riktkurs 10 kronor. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som AAC Clyde Space

Många som är intresserade av AAC Clyde Space titar ofta på andra bolag i samma branch, Rymd- & Satellitteknik. Några av de mest populära bolagen är GomSpace från Sverige, Rovsing från Danmark

AAC Clyde Space forum

Var kan jag diskutera AAC Clyde Space och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör AAC Clyde Space: AAC Clyde Space forum.

När du har hittat ett aktieforum för AAC Clyde Space som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i AAC Clyde Space via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter AAC Clyde Space

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i AAC Clyde Space

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i AAC Clyde Space!

STÄNG X
Handla aktier i AAC Clyde Space
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går AAC Clyde Space aktie att handla på börsen?

Ja, AAC Clyde Space är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för AAC Clyde Space.

Vad har hänt med AAC Clyde Space aktien?

Här är den senaste nyheten där AAC Clyde Space nämns: Vi samlar veckans bolagsanalyser – Analys av Calliditas Therapeutics toppar listan.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med AAC Clyde Space aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker AAC Clyde Space aktien - är den övervärderad?

AAC Clyde Space kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger AAC Clyde Space aktien - är den undervärderad?

AAC Clyde Space kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i AAC Clyde Space aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i AAC Clyde Space. Hos dessa nätmäklare kan du även se AAC Clyde Space aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera AAC Clyde Space?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien AAC Clyde Space på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.