Botnia Exploration (BOTX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Botnia Exploration aktie

BOTX  

Botnia Exploration Holding är ett prospekteringsbolag med inriktning mot utvinning av diverse mineraler. Störst verksamhet återfinns inom guldprospektering, där bolaget huvudsakligen återfinns inom den svenska marknaden. Botnia Exploration Holding innehar även samarbete vid prospekteringsfasen med övriga aktörer inom branschen. Bolaget etablerades 2007 och har sitt huvudkontor i Nacka.

Botnia Exploration tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Prospekt & Drift. Bolaget har ett börsvärde på 404 MSEK, en omsättning på 2 MSEK och med ett resultat på -5 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Botnia Exploration

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Botnia Exploration (BOTX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Botnia Exploration aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern BOTX. Aktien har ett P/E-tal på -85.9 och P/S-tal på 145.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Botnia Exploration utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Botnia Exploration Avanza – se aktiekurs idag

Se Botnia Exploration senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Botnia Exploration – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Botnia Exploration.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Botnia Exploration.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Botnia Exploration

Botnia Exploration

TickerBOTX
ListaFirst North
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Prospekt & Drift
Börsvärde404 MSEK
Omsättning2 MSEK
Vinst-5 MSEK
P/E-85.9
P/S145.1

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Botnia Exploration

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Botnia Exploration? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter