Europris (NO) (EPR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Europris (NO) aktie

EPR  

Europris är en norsk livsmedelskedja som säljer livsmedel, kläder, fritidsutrustning och diverse föremål för hus och hem. Europris verksamhet utgår ifrån flera avdelningar, såsom logistik, ekonomi, IT, inköp, HR samt marknadsföring. Visionen är att vara en lågpriskedja genom att inkludera varorna direkt från tillverkarna till kund. Bolaget grundades 1992 och har idag sitt huvudkontor i Fredrikstad.

Europris (NO) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedelsbutiker. Bolaget har ett börsvärde på 8 924 MNOK, en omsättning på 6 380 MNOK och med ett resultat på 907 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Europris (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Europris (NO) (EPR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Europris (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OB Match, och med tickern EPR. Aktien har ett P/E-tal på 9.8 och P/S-tal på 1.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Europris (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Europris (NO) senaste utdelning är 2.7 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Europris (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Europris (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Europris (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Europris (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Europris (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Europris (NO)

Europris (NO)

TickerEPR
ListaOB Match
LandNorge
SektorDagligvaror
BranschLivsmedelsbutiker
Börsvärde8 924 MNOK
Omsättning6 380 MNOK
Vinst907 MNOK
P/E9.8
P/S1.1
Utdelning2.7 NOK
Direktavkastning5.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Europris (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Europris (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter