McDonalds (MCD) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

McDonalds aktie

MCD  

McDonalds är en global livsmedelskoncern. Bolaget är huvudsakligen verksamma inom snabbmat och innehar ett brett utbud av hamburgare och tillbehör, glass, shakes och frukostprodukter. Verksamheten drivs via franchise på global nivå, där försäljning sker via egna fysiska butiker runtom världen. Inom koncernen återfinns även barnsjukhuset Ronald McDonald. McDonalds grundades ursprungligen 1940 och har idag sitt huvudkontor i Illinois.

Mer om aktien McDonalds

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper McDonalds (MCD) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

McDonalds utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

McDonalds Avanza – se aktiekurs idag

Se McDonalds senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter McDonalds – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien McDonalds.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i McDonalds.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om McDonalds

McDonalds

TickerMCD
LandUSA

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien McDonalds

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om McDonalds? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter