Scandinavian Tobacco (DK) (STG) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Scandinavian Tobacco (DK) aktie

STG  

Scandinavian Tobacco Group är en av de ledande producenterna av cigarrer och övriga tobaksprodukter. Idag innehas verksamhet på global nivå och bolagets produkter är både handgjorda och maskintillverkade. Dessa säljs under ett flertal separata varumärken som exempelvis Bugler, Break och Colts. Scandinavian Tobacco Group grundades 1961 och har sitt huvudkontor i Søborg.

Scandinavian Tobacco (DK) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Tobak. Bolaget har ett börsvärde på 12 510 MDKK, en omsättning på 6 870 MDKK och med ett resultat på 982 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Scandinavian Tobacco (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Scandinavian Tobacco (DK) (STG) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Scandinavian Tobacco (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern STG. Aktien har ett P/E-tal på 12.7 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Scandinavian Tobacco (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Scandinavian Tobacco (DK) senaste utdelning är 6.5 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Scandinavian Tobacco (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Scandinavian Tobacco (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Scandinavian Tobacco (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Scandinavian Tobacco (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Scandinavian Tobacco (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Scandinavian Tobacco (DK)

Scandinavian Tobacco (DK)

TickerSTG
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorDagligvaror
BranschTobak
Börsvärde12 510 MDKK
Omsättning6 870 MDKK
Vinst982 MDKK
P/E12.7
P/S1.5
Utdelning6.5 DKK
Direktavkastning5.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Scandinavian Tobacco (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Scandinavian Tobacco (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter