Spar Nord Bank (DK) (SPNO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Spar Nord Bank (DK) aktie

SPNO  

Spar Nord Bank bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av finansiella tjänster till både privat- och företagskunder vilket innefattar bolån, privatsparande, pension och försäkring, samt kapitalförvaltning. En stor del av betjäningen sköts digitalt via bankens mobilbank. Spar Nord Bank grundades ursprungligen 1824 och har sitt huvudkontor i Aalborg.

Spar Nord Bank (DK) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 8 649 MDKK, en omsättning på 1 582 MDKK och med ett resultat på 688 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Spar Nord Bank (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Spar Nord Bank (DK) (SPNO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Spar Nord Bank (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern SPNO. Aktien har ett P/E-tal på 12.6 och P/S-tal på 5.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Spar Nord Bank (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Spar Nord Bank (DK) senaste utdelning är 1.5 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Spar Nord Bank (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Spar Nord Bank (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Spar Nord Bank (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Spar Nord Bank (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Spar Nord Bank (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Spar Nord Bank (DK)

Spar Nord Bank (DK)

TickerSPNO
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde8 649 MDKK
Omsättning1 582 MDKK
Vinst688 MDKK
P/E12.6
P/S5.5
Utdelning1.5 DKK
Direktavkastning2.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Spar Nord Bank (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Spar Nord Bank (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter