Uponor (FI) (UPONOR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Uponor (FI) aktie

UPONOR  

Uponor är en systemleverantör. Bolaget tillhandahåller produkter och tjänster för leverans av vatten, samt uppvärmning och kylning. Verksamheten styrs utifrån flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning inom utveckling av inomhusavlopp, ytvärme, ventilation, samt spillvatten och dränering. Kunderna består av små- och medelstora företagskunder inom bygg- och tillverkningsindustrin.

Uponor (FI) tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 1 716 MEUR, en omsättning på 1 132 MEUR och med ett resultat på 98 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Uponor (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Uponor (FI) (UPONOR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Uponor (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern UPONOR. Aktien har ett P/E-tal på 17.5 och P/S-tal på 1.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Uponor (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Uponor (FI) senaste utdelning är 0.6 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Uponor (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Uponor (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Uponor (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Uponor (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Uponor (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Uponor (FI)

Uponor (FI)

TickerUPONOR
ListaMid Cap
LandFinland
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde1 716 MEUR
Omsättning1 132 MEUR
Vinst98 MEUR
P/E17.5
P/S1.5
Utdelning0.6 EUR
Direktavkastning2.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Uponor (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Uponor (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter