Munters (MTRS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Munters aktie

MTRS  

Munters är en global leverantör av klimatkontrollösningar inom jordbruks- och industrisektorn. Bolagets verksamhet drivs utifrån ett flertal affärsområden med störst inriktning mot lösningar som berör luftkonditionering samt datasystem. Utöver erbjuds specialiserade lösningar för jordbruksindustrin, där produkterna används som droppavskiljare som separerar vätskor från gasflöden. Bolaget har sitt huvudkontor i Kista.

Munters tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 14 208 MSEK, en omsättning på 7 056 MSEK och med ett resultat på 523 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Munters

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Munters (MTRS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Munters aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern MTRS. Aktien har ett P/E-tal på 27.2 och P/S-tal på 2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Munters utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Munters senaste utdelning är 0.7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Munters Avanza – se aktiekurs idag

Se Munters senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Munters – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Munters.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Munters.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Munters

Munters

TickerMTRS
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde14 208 MSEK
Omsättning7 056 MSEK
Vinst523 MSEK
P/E27.2
P/S2
Utdelning0.7 SEK
Direktavkastning0.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Munters

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Munters? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter