Veg of Lund aktie | VOLAB | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Veg of Lund aktie • VOLAB • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnVeg of Lund
StatusNoterad
TickerVOLAB
ListaFirst North
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschDrycker
UtdelningNej
Första handelsdag10 Feb 2020
Nästa rapport22 May
Antal ägare Avanza4,732 st
Antal ägare Nordnet1,038 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Veg of Lund är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget är en producent av vegetabiliska drycker och probiotikaprodukter. Produkterna säljs under varierade varumärken och inkluderar huvudsakligen fruktjuicer och smoothies. Bolaget innehar störst verksamhet inom den nordiska marknaden där försäljning sker via återförsäljare inom dagligvaruhandeln. Huvudkontoret ligger i Malmö.
Dölj beskrivning ▲Blankning
EmittentVeg of Lund
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan0.38%
1 månad sedan0.38%
6 månader sedan0.38%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:10 Jul 2023
Position0%
Föregående position0.61%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:22 Jun 2023
Position0.61%
Föregående position0.58%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:21 Jun 2023
Position0.58%
Föregående position<0.5%

Köpa Veg of Lund

Analysera Veg of Lund

Handla Veg of Lund

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Veg of Lund

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler Veg of Lund

Detaljerad blankning i Veg of Lund

EmittentVeg of Lund
Blankat nu0.19%
1 vecka sedan0.38%
1 månad sedan0.38%
6 månader sedan0.38%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:10 Jul 2023
Position0%
Föregående position0.61%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:22 Jun 2023
Position0.61%
Föregående position0.58%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:21 Jun 2023
Position0.58%
Föregående position<0.5%

Bolag i samma branch som Veg of Lund

Coca-Cola Company är ett multinationellt dryckesbolag.

PepsiCo är en global producent av drycker och snacks.

Viva Wine är en vinkoncern. Bolaget utvecklar, marknadsför och säljer vin.

Celsius Holdings är verksamma inom livsmedelsbranschen.

Monster Beverage är ett amerikanskt bryggeri. Störst andel av produktutbudet består av energidrycker som vidaresäljs under varierade varumärken, där de mer kända inkluderar Monster Energy, NOS och Full Throttle.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Veg of Lund

Ska man investera i Veg of Lund aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Veg of Lund en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Veg of Lund.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Veg of Lund utdelning och direktavkastning?

Nej, Veg of Lund har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Veg of Lund rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-22.

Det är altså 36 dagar kvar till nästa rapport i Veg of Lund.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Veg of Lund senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Veg of Lund: Veg of Lund AB - Bokslutskommunike 2023 - Veg of Lund AB: Bokslutskommuniké 2023

Nuvarande blankning i Veg of Lund

Just nu är 0.19 procent av kapitalet blankat i Veg of Lund jämfört med förra veckan då det var 0.38 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Igår .

Liknande bolag som Veg of Lund

Många som är intresserade av Veg of Lund titar ofta på andra bolag i samma branch, Drycker. Några av de mest populära bolagen är Coca-Cola från USA, PepsiCo från USA och Viva Wine från Sverige

Veg of Lund forum

Var kan jag diskutera Veg of Lund och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Veg of Lund: Veg of Lund forum.

När du har hittat ett aktieforum för Veg of Lund som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Veg of Lund via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Veg of Lund

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Veg of Lund

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Veg of Lund!

STÄNG X
Handla aktier i Veg of Lund
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Veg of Lund aktie att handla på börsen?

Ja, Veg of Lund är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Veg of Lund.

Vad har hänt med Veg of Lund aktien?

Här är den senaste nyheten där Veg of Lund nämns: Morgonkollen 22 mars - Aktuella händelser du bör ha koll på.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Veg of Lund aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Veg of Lund aktien - är den övervärderad?

Veg of Lund kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Veg of Lund aktien - är den undervärderad?

Veg of Lund kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Veg of Lund aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Veg of Lund. Hos dessa nätmäklare kan du även se Veg of Lund aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Veg of Lund?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Veg of Lund på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.