Aktieanalys

{newsItem.title}

Brighter: Kommersialisering påbörjad - Mangold

Medtechbolaget Brighter upplever intresse för sin teknologi och sina produkter. Under året har bolaget skickat sin första leverans till Qatar samt ingått samarbetsavtal i Förenade Arabemiraten och Storbritannien. Utvecklingen är ett viktigt steg som skall underbygga Brighters marknadsposition och möjlighet till intäkter. Mangold estimerar att Brighter kan omsätta en miljon kronor 2022, och att bolaget därefter kan påbörja försäljningen av Actiste i större volymer.

Brighters företrädesemission i januari bringade cirka 100 miljoner kronor före kostnader. Bolaget kan få in ytterligare 234 miljoner kronor genom två teckningsoptionsprogram (TO7 & TO8). Mangold räknar med att totalt hälften av optionerna omvandlas, vilket följer av den senaste tidens kursfall i bolaget orsakat bland annat av ökad oro på börsen. Kapitalinjektionerna ska ge fortsatt stöd till kundbearbetning och den globala lanseringen av Actiste.

Senaste tidens börsoro har delvis orsakats av förväntningar kring sämre tillväxt och räntehöjningar från myndigheter. Därmed har vi gjort mer restriktiva antaganden i våra försäljningsprognoser vilket ger en ny riktkurs om 0,30 kronor per aktie (0,56). Vi ser fortsatt uppsida i Brighter givet bolagets beprövade teknologi samt behovet av att effektivisera diabetesvård.

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20629/3571007/1582289.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Brighter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Brighter

Senaste nytt