Billigaste elavtal april 2024 | Jämför bästa elavtal - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

16 min lästid

Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent skriver han allt ifrån breda nyheter om privatekonomi till nischade artiklar om specifika aktier.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Bästa

Bästa elavtal april (guide): Jämför och hitta billigaste elavtal 2024

Sidans innehåll

Det är inte särskilt enkelt att sålla agnarna från vetet på den ofta snåriga elmarknaden. Utbudet av elbolag samt deras priser och villkor förändras ständigt. För att hitta det bästa elavtalet behöver du därför lägga manken till. Vi har dock gjort processen enklare för dig genom att skriva denna guide. Här får du praktiska råd som hjälper dig att jämföra elavtal och göra ett bra val.

  • Guiden tillhandahåller praktiska råd och användbara verktyg för att jämföra elavtal, vilket gör det enklare att navigera den komplexa elmarknaden och hitta det bästa och billigaste elavtalet.
  • Med hjälp av vår kostnadsfria jämförelsetjänst från Compricer kan du enkelt jämföra olika elbolags erbjudanden genom att fylla i ditt postnummer och svara på några frågor, vilket underlättar processen att teckna ett optimalt elavtal.
  • I guiden får du lära dig viktiga begrepp inom elmarknaden, hur du jämför elavtal, samt vad du bör tänka på när du väljer mellan olika elbolag och deras erbjudanden, för att optimalt kunna hantera och förbättra din elkonsumtion.

Med denna guide hoppas vi att du ska känna dig bättre rustad att göra detta viktiga val. Vi ger dig den kunskap och de verktyg du behöver för att göra processen så enkel och smidig som möjligt. Dessutom bjuder vi på ett användbart verktyg som gör det lätt att jämföra elavtal. Så låt oss ta de första stegen tillsammans i sökandet efter det bästa och billigaste elavtalet 2024!

Använd den helt kostnadsfria jämförelsetjänsten från Compricer ovan. Börja med att fylla i ditt postnummer ovan och svara på några korta frågor. Jämför sedan elbolagens erbjudanden och teckna enkelt och smidigt.

I den här guiden får du bland annat lära dig:

  • Viktiga begrepp som du bör känna till.
  • Hur man jämför och hittar det bästa elavtalet.
  • Vilka aspekter du bör tänka på när du jämför elavtal.
  • Hur du kan hitta det billigaste elavtalet.
  • Skillnaderna mellan olika elbolag och deras erbjudanden.
  • När du bör överväga att byta elavtal.

Fortsätt att läsa för att ta del av denna information!

Viktiga begrepp att känna till när du söker billig el

Innan vi går på djupet i hur man jämför och hittar det billigaste elavtalet bör vi reda ut de grundläggande begreppen. Det är viktigt att känna till dessa för att kunna fatta bra beslut och förstå de erbjudanden som elbolagen skyltar med.

Fast och rörligt elpris

Till att börja med finns det två olika typer av elpris:

  • Ett fast elpris innebär att priset per kWh (kilowattimme) är låst under en förutbestämd period, vanligtvis 1-3 år. Detta pris gör att kostnaden blir förutsägbar och att du skyddas mot prisfluktuationer på elmarknaden. Ett fast elpris är ofta att rekommendera om du föredrar en stabil och förutsägbar kostnad för din elförbrukning.
  • Ett rörligt elpris innebär att priset per kWh varierar i takt med marknadens upp- och nedgångar. Det betyder att din elkostnad kan variera från månad till månad. Ett rörligt elpris kan vara fördelaktigt i tider då elpriserna på marknaden är låga. Å andra sidan behöver du också vara beredd på att prisökningar kan ske när elpriserna stiger.

Öre/kWh och fast avgift

Tre andra begrepp som är viktiga att känna till är:

  • Öre/kWh: Priset på el anges ofta i öre per kilowattimme. Detta är den kostnad du betalar för varje förbrukad enhet av elen. Det är en viktig faktor att kika på när du jämför olika elavtal.
  • Fast avgift. Den fasta avgiften är en kostnad som tas ut alldeles oavsett din elförbrukning. Avgiften varierar mellan olika elbolag och elavtal.
  • Elnätsavgift. Elnätsavgiften är en avgift som du betalar till ditt elnätsföretag. Denna kostnad är för användningen av elnätet för att transportera elen till din bostad. Den täcker elnätsföretagets kostnader för underhåll och utbyggnad av elnätet. Du har inte möjlighet att välja elnätsföretag på samma sätt som du kan välja mellan olika elhandelsföretag.

Jämför och hitta det bästa elavtalet

Det kan till en början verka vara en komplicerad process att jämföra elavtal. Men med rätt tillvägagångssätt och verktyg kan den bli överskådlig och till och med givande. Härnäst går vi igenom hur du effektivt jämför elavtal och väljer antingen ett fast eller rörligt sådant.

Jämför elavtal på detta sätt

När du jämför elavtal är det viktigt att du har en tydlig bild av din nuvarande elförbrukning. Du bör även ha kännedom om hur ditt behov ser ut under året. Detta innebär att du bör känna till din årliga förbrukning i kWh samt veta hur din förbrukning varierar mellan olika årstider. Med tillgång till denna information kan du sedan börja utforska marknaden för att se vilka alternativ som finns att tillgå.

På denna sida hittar du ett smidigt verktyg som låter dig jämföra elavtal från flera olika elbolag. Med hjälp av det kan du få en överskådlig bild av aktuella priser och erbjudanden från olika elhandelsföretag. Därmed blir det enklare att jämföra priser och villkor mellan flertalet elbolag med bara några enkla knapptryck.

Så här gör du:

  1. Filtrera listan utifrån dina uppgifter. Välj vilken typ av bostad du bor i samt om du föredrar rörligt eller fast pris, samt var i landet du bor.
  2. Jämför alternativen. Du får nu fram en lista över olika alternativ i form av elbolag. Direkt på skärmen ser du det beräknade månadspriset utifrån en viss förbrukning. Du ser även priset för elen räknat i öre/kWh.
  3. Teckna ett elavtal. Klicka dig vidare för att teckna ett elavtal hos det elbolag som du föredrar. Svårare än så är det inte!

Viktiga faktorer att jämföra

När du jämför elavtal från olika elbolag bör du främst jämföra dessa utifrån följande faktorer:

  • Pris per kWh. Detta är det pris du betalar för den el som du faktiskt förbrukar. Jämför både det fasta och det rörliga priset per kilowattimme.
  • Fast avgift. Kontrollera storleken på den fasta avgiften och hur den påverka den totala kostnaden utifrån din förbrukning.
  • Bindningstid och villkor. Läs dig till vilka bindningstider och villkor som gäller för avtalet innan du tecknar det. Det är alltid viktigt att noggrant läsa igenom det finstilta.
  • Miljöhänsyn. Föredrar du att köpa el som kommer från förnybara källor? Då bör du jämföra elbolagens erbjudanden om grön el.

Jämför dina alternativ noggrant och gör ditt val utifrån ditt hushålls elförbrukning och dina preferenser.

Fast eller rörligt elavtal?

Valet mellan fast och rörligt elpris kan ha en stor påverkan på din ekonomi. Dessutom påverkar detta val även hur förutsägbara dina elkostnader blir över tid.

Så här kan du resonera:

  • Ett fast elavtal ger en större förutsägbarhet. Det kan vara lämpligt om du föredrar ekonomisk stabilitet och vill undvika överraskande höga elkostnader. Om din förbrukning är relativt konstant och du vill kunna budgetera med en fast kostnad kan ett fast elavtal vara det bästa valet.
  • Ett rörligt elavtal kan passa dig som är mer flexibel i din elförbrukning och bekväm med att följa med i elmarknadens upp- och nedgångar. Om du har möjlighet att anpassa förbrukningen utifrån aktuella prisfluktuationer kan du tjäna på att välja detta alternativ.

Viktiga aspekter att tänka på när du jämför elavtal

När du väljer mellan olika elavtal är det lätt hänt att du främst fokuserar på det uppenbara. Vi syftar förstås på priset per kWh och den fasta avgiften. Men det finns flera andra aspekter som också bör vägas in i ditt beslut. Dessa kan påverka såväl den totala kostnaden för ditt elavtal som dess miljöpåverkan.

Påslag och extra avgifter

Förutom den fasta avgiften och priset per kWh kan ett elavtal även inkludera olika typer av påslag och extra avgifter. Dessa kan ha en betydande inverkan på den totala månadskostnaden för ditt elavtal. Därför bör du vara medveten om vad som gäller för de olika avtal som du jämför. För genom att förstå hur dessa kostnader är upplagda kan du göra en mer rättvis jämförelse av olika elavtal.

Ett påslag är en extra kostnad utöver elpriset per kWh som täcker elhandelsföretagets egna kostnader och vinstmarginal. Påslaget kan variera en hel del mellan olika elhandelsföretag och bör därför analyseras noggrant.

När det kommer till extra avgifter kan vissa elavtal inkludera sådana. Det kan till exempel handla om startavgifter, fakturaavgifter eller dröjsmålsavgifter. Det är viktigt att noggrant läsa igenom avtalet för att identifiera dessa avgifter. Därefter bör du även sätta dig in i hur dessa påverkar den totala kostnaden för avtalet.

Grön el och fossilfri el

Idag väljer allt fler konsumenter miljövänliga alternativ och föredrar att teckna elavtal som bidrar till en hållbar framtid. Genom att välja el från förnybara källor kan du minska ditt koldioxidavtryck. Men det finns viktiga skillnader mellan grön respektive fossilfri el som du bör känna till:

  • Grön el innebär att elen kommer från förnybara källor som till exempel sol, vind eller vattenkraft. Genom att välja detta alternativ bidrar du till en ökad efterfrågan på hållbar energiproduktion.
  • Fossilfri el kan lätt växlas ihop med grön el, men det finns en viktig skillnad mellan dessa. Fossilfri el exkluderar förvisso fossila bränslen men kan även inkludera kärnkraft. Därför bör du göra ditt val utifrån dina personliga värderingar och hur du ser på miljöpåverkan hos olika energikällor.

Flexibilitet och villkor

Det är även viktigt att förstå villkoren för de olika elavtalen. Detta för att du ska kunna undvika oväntade kostnader samt för att säkerställa att avtalet matchar dina behov.

Två villkor som är särskilt viktiga att titta på är:

  • Bindningstiden. Vissa elavtal har en bindningstid. Det innebär att du åtar dig att vara kund hos elbolaget under en viss tid. Du behöver därför känna till hur lång bindningstiden är samt vad som händer om du skulle vilja byta leverantör innan denna tid har löpt ut.
  • Uppsägningstiden. På samma tema bör du även ta reda på vilken uppsägningstid som gäller för ett elavtal. Om du vill byta elhandelsföretag eller om omständigheterna förändras kan du snabbt vilja göra en förändring. Därför behöver du känna till om det finns några kostnader förknippade med en eventuell uppsägning.

Beakta dessa aspekter för att få en mer heltäckande bild av vad olika elavtal innebär. På så sätt kan du fatta ett välgrundat beslut som inte bara baseras på pris utan även flexibilitet och villkor.

Hitta bästa elavtalet för just dig

Det kan visa sig vara en utmaning att hitta bästa elavtalet för just dig. Men det blir betydligt enklare om du har tillgång till rätt information och verktyg. När du ska välja nytt elavtal är det första du bör tänka på din årliga förbrukning i kWh. Denna siffra kan variera kraftigt mellan olika hushåll och är avgörande för vilket avtal som blir mest kostnadseffektivt för dig. Om du bor i lägenhet och din förbrukning ligger runt 2 000 till 4 000 kWh per år bör du utgå från detta behov. Men du som bor i villa med en förbrukning på upp till 20 000 kWh/år eller mer har förstås ett annorlunda behov.

Det är också bra att fundera på om du föredrar ett rörligt eller fast elavtal. Som vi redan har nämnt låser ett fast avtal ditt pris per kWh under en förutbestämd period. Detta ger dig en förutsägbarhet vad gäller din elkostnad, vilket kan vara särskilt fördelaktigt i tider med hög efterfrågan på el. Så är till exempel fallet under de kalla vintermånaderna som föregick februari 2024. Å andra sidan kan ett rörligt avtal potentiellt ge dig lägre priser på el i tider med lägre efterfrågan. Samtidigt finns även en risk för högre priser när efterfrågan ökar på nytt.

Se till din förbrukning och dina preferenser

För att hitta bästa elavtalet behöver du även väga in personliga preferenser och önskad balans mellan kostnad och miljöpåverkan. Förnybar el är ett bra miljöval som kan vara ett klokt val för dig som vill bidra till en hållbar framtid. Detta även om det i vissa fall kan innebära en något högre kostnad per månad (kr/mån). För dig som vill spara pengar och samtidigt göra en insats för miljön finns det elavtal som kombinerar konkurrenskraftiga priser med grönare el.

Har du en hög elförbrukning? Då är det särskilt viktigt att noggrant jämföra olika elavtal för att se vilket som erbjuder de mest fördelaktiga villkoren för just ditt hushåll. Att jämföra priser per kWh och fasta priser per år kan hjälpa dig att förstå hur dina totala elkostnader kan påverkas över tid. Om du har en låg förbrukning kan även andra faktorer vara avgörande, såsom god kundservice.

Så kan du hitta det billigaste elavtalet

Det kan göra stor skillnad för din ekonomi om du lyckas hitta det billigaste elavtalet på marknaden. Det finns dock flera faktorer som du bör ta hänsyn till utöver det uppenbara, priset per kWh. Därför delar vi med oss av några värdefulla tips som kan hjälpa dig att sänka dina elkostnader ytterligare.

Känn till din förbrukning

En av de viktigaste åtgärderna för att minimera dina kostnader är att ha god kännedom om din årliga förbrukning. Denna siffra kan nämligen hjälpa dig att välja ett elavtal som passar just ditt behov.

Därför bör du:

  • Kika på dina tidigare räkningar. Genom att granska dina tidigare elräkningar kan du få en uppfattning om din genomsnittliga månatliga förbrukning. Du kan även få en bild av hur denna varierar över ett år. Detta är särskilt viktigt att göra om ditt hushåll har stora säsongsmässiga variationer i elförbrukningen.
  • Försöka minska din förbrukning. Med kännedom om din elförbrukning kan du försöka hitta olika sätt att minska den. Det kan vara allt från att investera i mer energisnåla apparater till att ändra dina vanor. Till exempel kan du vilja släcka lampor i rum då dessa inte används.
  • Välj rätt typ av avtal. Utifrån din förbrukning kan du fatta ett välinformerat beslut i valet mellan fast och rörligt pris. Om du till exempel vet att din förbrukning är hög under vintermånaderna kan ett avtal med fast elpris skydda dig mot pristoppar.

Tänk på detta när du är på jakt efter ett billigt elavtal

När du är på jakt efter ett billigt elavtal finns det vissa saker som du bör ha i åtanke. Först och främst bör du förstå hur elmarknaden fungerar och hur priserna på marknaden sätts. Det är här som Nord Pool, den nordiska elbörsen, kommer in i bilden. Priserna på denna börs kan variera dagligen utifrån utbud och efterfrågan. Det betyder att ett avtal med lågt påslag över börspriset kan ge dig stora besparingar över tid.

Genom att jämföra olika elavtal kan du få en bra överblick av de tillgängliga erbjudandena på marknaden. På så vis kan du sondera terrängen och se vilka leverantörer som erbjuder de mest förmånliga villkoren. Det är viktigt att göra detta då det inte bara handlar om att hitta ett lågt pris per kWh. Du bör även förstå de fasta avgifter och påslag som kan tillkomma ovanpå detta pris. Ett pris som vid en första anblick ser lågt ut blir snabbt mindre attraktivt om det åtföljs av höga fasta avgifter.

Dessutom handlar det inte bara om att spara pengar på kort sikt. Att hitta ett billigt elavtal handlar även om att förstå din egen förbrukning och välja ett avtal som tillgodoser dina behov. Genom att göra en bra jämförelse och jämföra utifrån rätt parametrar kan du hitta detta rätta avtalet för dig. Ett sådant bör erbjuda en kombination av ett lågt pris och rätt villkor utifrån just din situation. Kom ihåg att det bästa elavtalet är det som långsiktigt matchar såväl din budget som din förbrukning.

Ta del av ett erbjudande för nya kunder

För dig som blir ny kund hos ett elbolag finns det ofta möjlighet att ta del av speciella erbjudanden eller rabatter. Många aktörer lockar nämligen nya kunder med förmånliga villkor under de första 12 månaderna. Därför kan du ofta få en lägre kostnad under det första året genom att utnyttja ett kampanjerbjudande.

Det är dock viktigt att noga läsa igenom avtalet och förstå vad som gäller när erbjudandet löper ut. Så läs på hur hög den effektiva kostnaden blir per kWh och vilka villkor som gäller efter de första 12 månaderna.

Se därför till att:

  • Jämföra kampanjerbjudanden. Många elbolag erbjuder sänkta priser till nya kunder som tecknar ett elavtal.
  • Läsa det finstilta. Se till att du förstår villkoren för erbjudandet. Vissa erbjudanden kan till exempel medföra en viss bindningstid eller endast gälla under en begränsad period.
  • Regelbundet ser över avtalet. Elmarknaden förändras ständigt. Därför behöver ett erbjudande som är bra idag inte nödvändigtvis vara lika lukrativt om några månader. Så se regelbundet över ditt avtal och jämför elavtal på nytt för att fortsätta få ett bra pris på din el.

Skillnaderna mellan olika elbolag och deras erbjudanden

Det är lika viktigt att välja rätt elbolag som att välja rätt  elavtal. Alla de olika elbolagen som är verksamma i Sverige har sina unika fördelar och priser. Dessutom varierar de vad gäller aspekter som miljöpåverkan. Några exempel på populära elleverantörer är Telge Energi, Skellefteå Kraft och Göta Energi. Fortsätt att läsa så utforskar vi tillsammans vad några av de ledande elbolagen erbjuder och hur deras erbjudanden kan passa dig!

Telge Energi

Telge Energi har ett starkt fokus på hållbarhet och erbjuder 100 % förnybar energi i alla sina elavtal. Detta är ett bra val för konsumenter som värnar om miljön och vill bidra till en mer hållbar framtid.

Fördelar med detta elbolag:

  • Miljövänliga elavtal som stödjer den förnybara energiproduktionen.
  • Har ofta konkurrenskraftiga priser på sina elavtal.
  • Är involverade i lokala och globala miljöprojekt, vilket innebär att de bidrar till ett större ändamål.

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är ett av Sveriges största kommunägda energibolag. De erbjuder en rad olika elavtal och har alternativ med såväl fast som rörligt pris. De är kända för sin satsning på förnybar energi, främst vattenkraft.

Fördelarna med detta elbolag:

  • Har ett stort utbud av elavtal som är anpassade för olika behov.
  • En hög andel av deras el produceras via förnybara källor som  vattenkraft.
  • Får ofta bra recensioner för sin kundservice.

Göta Energi

Göta Energi erbjuder ofta elavtal med mycket konkurrenskraftiga priser. De har även gjort sig kända för sina flexibla villkor. De strävar efter att förenkla elmarknaden och att göra den mer tillgänglig för konsumenterna.

Fördelarna med detta elbolag:

  • Låga priser och transparent prissättning.
  • Bra erbjudanden för nya kunder, inklusive välkomstrabatter.
  • Fokus på kundservice och att erbjuda en enkelhet i sina avtal och sin kommunikation.

Utöver dessa elbolag finns det även fler aktörer på marknaden vars erbjudanden är värda att spana in. Gör därför en komplett jämförelse med hjälp av verktygen på denna sida för att få en bra översikt över alternativen!

Att tänka på när du jämför elbolag och deras olika erbjudanden

Varje elbolag har ett unikt erbjudande som kan matcha vissa kunders behov. När du jämför elbolag och deras respektive erbjudanden bör du därför beakta faktorer som:

  • Prissättning. Jämför gärna priserna. Men glöm inte bort att se över eventuella påslag, fasta avgifter och andra kostnader som kan tillkomma.
  • Miljöpåverkan. Är hållbarhet viktigt för dig? Välj då ett elbolag som erbjuder el från förnybara källor och som har en tydlig miljöprofil.
  • Kundservice. Läs recensioner och kundomdömen för att bilda dig en uppfattning om bolagets kundservice. En bra sådan kan göra stor skillnad, inte minst när du behöver hjälp eller rådgivning.

Genom att noga överväga dessa aspekter kan du hitta det rätta elbolaget för dig. Ett sådant bör inte bara ha billiga elavtal utan även uppfylla dina krav och värderingar i övrigt. När du har identifierat det bästa elbolaget för dig har du tagit ett stort steg mot att teckna ett fördelaktigt elavtal som matchar ditt behov.

Att byta elavtal kan vara enkelt

Det kan verka vara en omständig process att byta elavtal, men i själva verket är det ofta enklare än vad många tror. Dessutom kan du göra stora besparingar samt få ett avtal som bättre matchar ditt behov. Här förklarar vi hur du gör för att byta elavtal, när det är bäst att göra bytet samt vilka fördelar ett byte kan medföra.

Då bör du byta elavtal

Det finns vissa tillfällen då det är särskilt gynnsamt att byta elavtal:

  • När ditt nuvarande avtal börjar löpa ut. Har du ett elavtal med ett fast pris? Då kan det vara klokt att börja leta efter nya erbjudanden några månader innan ditt nuvarande avtal löper ut.
  • Vid prisändringar på marknaden. Håll koll på elmarknaden och prisförändringarna på den. Om priserna sjunker kan det vara ett bra tillfälle att låsa in ett nytt, lägre pris.
  • När du flyttar. En flytt till en ny bostad är ett naturligt tillfälle att se över ditt elavtal. Kanske kan du byta till ett mer fördelaktigt alternativ i samband med flytten.

Så byter du elavtal

Så här går du tillväga för att byta elavtal:

  • Jämför erbjudanden. Använd vår jämförelsetjänst för att hitta det bästa elavtalet utifrån din förbrukning och dina önskemål.
  • Kontrollera villkoren. Innan du byter bör du kontrollera villkoren i ditt nuvarande avtal. Detta för att försäkra dig om att du inte behöver betala en uppsägningsavgift eller liknande vid ett byte.
  • Kontakta den nya leverantören. När du har hittat ett avtal som du önskar teckna kontaktar du helt enkelt den nya leverantören. Ofta kan du göra ditt byte direkt på nätet.
  • Säg upp ditt gamla avtal. Vanligtvis sköter din nya leverantör uppsägningen av ditt gamla avtal. Men det är alltid bra att dubbelkolla så att detta går rätt till.
  • Få bekräftelsen. Du bör få en bekräftelse på såväl tecknandet av ditt nya avtal från din nya leverantör samt uppsägningen på ditt gamla från den tidigare leverantören.

Fördelarna med att byta elavtal

Det finns många fördelar med att byta elavtal till ett billigare eller bättre sådant, såsom:

  • Lägre kostnad. Det mest uppenbara skälet att byta avtal är möjligheten att minska elkostnaderna. Genom att aktivt leta efter det billigaste elavtalet kan du spara tusentals kronor varje år.
  • Mer anpassat till dina behov. Genom att byta avtal kan du även hitta ett som bättre motsvarar dina behov. Det kan till exempel vara ett fast pris som gör det enkelt att budgetera eller ett rörligt pris som låter dig utnyttja svängningarna på marknaden.
  • Fördelaktiga villkor. Ett nytt avtal kan även ge dig bättre villkor. Till exempel kan du få en kortare bindningstid eller en lägre fast avgift.
  • Tillgången till grönare alternativ. När du byter elavtal får du även möjlighet att välja en leverantör som tillhandahåller el från förnybara källor. Detta kan vara viktigt om du är en miljömedveten konsument.

Att byta elbolag kan verka komplicerat, men idag är denna process mer digital och smidigare än någonsin. En stor del av arbetet med att jämföra olika elavtal i Sverige kan du göra på nätet. Vårt verktyg för jämförelse samt elbolagens egna webbplatser kan ge dig detaljerad information om de olika erbjudanden som finns.

Att göra detta är en viktig del av att hantera din hushållsekonomi på ett aktivt sätt. Genom att regelbundet jämföra erbjudanden kan du försäkra dig om att du har det bästa elavtalet för dig. Därför bör du vara öppen för att byta leverantör och inte bara se till priset utan även dina övriga behov och värderingar. Och kom ihåg att det bästa elavtalet är det som passar just dina behov och förutsättningar.

Vanliga frågor och svar om elavtal

Vilket elavtal ska man välja 2024?

Du bör välja ett elavtal utifrån din förbrukning och dina preferenser. Ett fast pris ger stabilitet medan ett rörligt pris kan vara billigare om elpriset på marknaden är lågt. Just nu har Fortum ett lukrativt rörligt elavtal med en låg månadsavgift.

Vilket elbolag har bäst fast pris?

Vilket elbolag som har det bästa fasta priset varierar. För många svenskar är Tibber ett billigt och bra val. Men vi rekommenderar att du jämför elavtal från flera elbolag. På så vis kan du se vilket som erbjuder det lägsta priset på marknaden just nu.

Vem har billigast fast elpris?

Det billigaste fasta elpriset skiftar över tid. Jämför för att hitta det mest fördelaktiga avtalet för dig.

Vad är det lägsta elpriset idag?

Det lägsta elpriset idag varierar på daglig basis utifrån marknadens utbud och efterfrågan på el. Priset kan dagligen fluktuera från närmare noll till 1 kr per kWh eller mer. Detta är viktigt att känna till om du väljer ett elavtal med timpris på elen.

Vilket elbolag är billigast 2024?

Det billigaste elbolaget 2024 kan variera över tid. Så du bör regelbundet jämföra erbjudanden då priserna och villkoren förändras titt som tätt.

Vilket elbolag är billigast i område 4?

Använd ett jämförelseverktyg för att hitta det elbolag som är billigast i område 4. På så vis får du uppdaterad och aktuell information som du kan lita på.


Källmaterial

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 18 april 2024. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
I rollen som skribent brinner Daniel Åstrand för att utveckla Börskollen till den givna platsen för alla med intresse för börs och investeringar. Som skribent har han stor kunskap inom och skriver gärna om såväl större börsnyheter och makro, mer nischade aktie- och investeringsuppslag, investeringsstrategier och trading samt även bredare artiklar och guider inom privatekonomi.

Du har läst

Bästa elavtal april (guide): Jämför och hitta billigaste elavtal 2024

Ladda ner vår populära kostnadsfria app för att få ännu bättre koll på börs, investeringar och ekonomi.

Testa appen
Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.