Börspodden & 15 andra bra ekonomipoddar 2021 - Börskollen

4 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Ekonomipoddar

Ekonomipoddar 2021 – Börspodden och 15 andra bra podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Sidans innehåll

Är populära Börspodden verkligen störst, bäst och vackrast? Det är nog upp till var och en att själv avgöra, men oavsett, här listar vi Börspodden och 15 andra av Sveriges mest uppskattade ekonomi poddar om börsen, aktier och sparande.

Vi på Börskollen älskar nyheter i alla dess slag, även om det framförallt är i textform vi känner oss som mest hemma. Men ibland kanske man inte orkar eller har möjligheten att sitta framför en skärm och konsumera nyheter i text eller videoform. Vad passar då bättre än börspoddar?

Vi har valt att hålla det enkelt och bara lista svenska poddar på denna lista. Poddarna är listade efter dag i veckan när de släpper nytt avsnitt. På sikt är ambitionen att fylla på med internationella podcasts och även väva in poddar som en egen nyhetskategori direkt i Börskollens nyhetsflöden.

Saknar du någon podd i listan? Maila oss på info@borskollen.se eller tagg oss/skriv DM via sociala medier.

Vilken dag släpps nya avsnitt för dessa aktiepoddar?

Måndagar: Kapitalet
Tisdagar: Fill or Kill, Investerarens Podcast, Dom kallar oss krypto
Onsdagar: FollowTheMoney, Börspodden, Sparpodden
Torsdagar: Market Makers, Avanzapodden, Placerapodden, Kvalitétsaktiepodden, Penserpodden, Bagge & Brobacke Podcast
Fredagar: EFN Marknad, Börssnack

Poddar om ekonomi, aktier och sparande

Nedan följer poddar om aktier listade i en icke kronologisk ordning.

Kapitalet

Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänar låtskrivarna bakom Rednex? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Med välproducerade berättelser från samhällets alla hörn, tar Kapitalet med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

Avsnitt släpps på: Måndagar
Webb: https://kapitalet.se/

Fill or Kill

Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara. Två välkända traders från Twitter står bakom podden: @Phukettrader samt @2ndtrader.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Webb: https://fillorkill.se/

Investerarens podcast

Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi!

Podden görs av den populära Twitterprofilen @Investeraren som många också är bekanta med genom hans roll som sparekonom hos nätmäklaren Avanza.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Webb: http://www.investeraren.com/

Dom kallar oss krypto

Vad är kryptovalutor, och hur investerar du i dem? Har tåget gått? Och stämmer det att Mårten Andersson har sålt sin njure för att ha mer pengar till Bitcoin? Följ med på en folklig djupdykning i kryptovärlden med komikern Mårten Andersson och journalisten Gunnar Harrius (driver även podden Kapitalet).

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Webb: https://podtail.se/podcast/dom-kallar-oss-krypto/

FollowTheMoney

Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare och ankare Martin Nilsson, båda välbekanta ansikten från finansprogrammet Trading Direkt, blir mer djuplodande än vanligt - men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Webb: https://soundcloud.com/user-652939661

Börspodden | Podcast om aktier och finansmarknaden

Podden för dig som lever för börsen. Inget bolag är för stort eller för litet för att synas av Börspodden. Vi ger vår syn på aktuella bolagshändelser samt pratar om vår egen handel - högt och lågt!

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Webb: https://borspodden.se/

Game of Stocks | En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

En podcast om aktier och investeringar med ett fokus på fundamentala bolagsanalyser. Skapade av @Investacus och @vardeinvestera.

Avsnitt släpps på: Onsdagar (pausad)

Webb: https://gameofstocks.nu/

Sparpodden

Sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets Investeringscoach Alexander Gustafsson och Sparekonomen Frida Bratt. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Webb: https://www.nordnet.se/blogg/sparpodden/

Market Makers | Tillväxtaktiepodden

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster. Podden görs av Twitterprofilerna @Franzen_Fabian och @alden_niklas.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://www.marketmakers.se/

Avanzapodden

Här pratar Johanna Kull och Nicklas Andersson om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag! Vi kommer löpande ta upp lyssnarfrågor för att stötta och hjälpa dig i ditt sparande.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://soundcloud.com/avanzapodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://www.avanza.se/placera

Kvalitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://kvalitetsaktiepodden.podbean.com/

Penserpodden

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt ifrån stora till små bolag, diskuterar aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://anchor.fm/penserpodden

Bagge & Brobacke

Bagge & Brobacke Podcast drivs av David Bagge och Nils Brobacke, en veckovis podcast om marknaden. Individerna bakom podden hittar också på Twitter där du kan följa löpande kommentarer om marknaden; Ten_Bagger och Nils Brobacke.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Webb: https://soundcloud.com/baggebrobackepodcast

EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Avsnitt släpps på: Fredagar
Webb: https://efn-marknad.libsyn.com/website

Börssnack med Hansén och Olavi

Handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till alla som har ett intresse för aktier och investeringar. Podden görs av börsprofilerna @ErikHansen_IG och @j_olavi.

Avsnitt släpps på: Fredagar
Webb: https://borssnack.libsyn.com/website

Hur kommer man igång med att lyssna på dessa aktiepoddar?

Du kan besöka sidorna som är länkade ovan. Oftast kan man lyssna direkt på webben, på dator eller mobil. Men allra smidigast är att ladda hem valfri podcast-app till telefonen och spara de poddar som du är intresserad av som favoriter. Då har du full koll när det kommer nya avsnitt och kan lätt organisera dina aktie poddar så som du vill ha dem.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!