6 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Ekonomipoddar

Ekonomipoddar 2022 – Börspodden och 17 andra bra podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Sidans innehåll

Är populära Börspodden verkligen störst, bäst och vackrast? Det är nog upp till var och en att själv avgöra, men oavsett, här listar vi Börspodden och 17 andra av Sveriges mest uppskattade ekonomi poddar om börsen, aktier och sparande.

Vi på Börskollen älskar nyheter i alla dess slag, även om det framförallt är i textform vi känner oss som mest hemma. Men ibland kanske man inte orkar eller har möjligheten att sitta framför en skärm och konsumera nyheter i text eller videoform. Vad passar då bättre än börspoddar?

Vi har valt att hålla det enkelt och bara lista svenska poddar på denna lista. Poddarna är listade efter dag i veckan när de släpper nytt avsnitt.

Ta del av aktuella börspoddar direkt hos Börskollen

Vi kan också rekommendera vårt poddflöde där vi automatiskt hämtar in de senaste poddavsnitten från populära börspoddar inom finans, ekonomi och aktier. Här finner du bland annat Börspodden, Aktiesnack, Market Makers och många fler. Vi taggar dessutom upp de bolag som nämns i respektive poddavsnitt så att man smidigt kan få information ifall något av sina favoritbolag diskuteras.

Saknar du någon podd i listan? Maila oss på info@borskollen.se eller tagg oss/skriv DM via sociala medier.

Vilken dag släpps nya avsnitt för dessa aktiepoddar?

Avsnitten släpps lite olika dagar beroende på podd. Inga avsnitt släpps på helgdagar i dagsläget. Här nedan följer en sammanställning på aktiepoddar och vilka veckodagar dessa släpps på.

Dag Podcast
Måndag Kapitalet, RikaTillsammans
Tisdag Fill or Kill, Investerarens Podcast, Dom kallar oss krypto, Aktiesnack
Onsdag FollowTheMoney, Börspodden, Sparpodden, Fundamentalt
Torsdag Market Makers, Avanzapodden, Placerapodden, Kvalitétsaktiepodden, Penserpodden, Bagge & Brobacke Podcast
Fredag EFN Marknad, Börssnack

Poddar om ekonomi, aktier och sparande

Nedan följer poddar om aktier listade i en icke kronologisk ordning.

Kapitalet

Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänar låtskrivarna bakom Rednex? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Med välproducerade berättelser från samhällets alla hörn, tar Kapitalet med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

Avsnitt släpps på: Måndagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

RikaTillsammans

Sveriges största blogg och podd om privatekonomi. Hjälper dig bli rikare med ett bättre sparande. Varje vecka får du konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

Avsnitt släpps på: Måndagar

Fill or Kill

Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara. Två välkända traders från Twitter står bakom podden: @Phukettrader samt @2ndtrader.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Investerarens podcast

Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi!

Podden görs av den populära Twitterprofilen @Investeraren som många också är bekanta med genom hans roll som sparekonom hos nätmäklaren Avanza.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Dom kallar oss krypto

Vad är kryptovalutor, och hur investerar du i dem? Har tåget gått? Och stämmer det att Mårten Andersson har sålt sin njure för att ha mer pengar till Bitcoin? Följ med på en folklig djupdykning i kryptovärlden med komikern Mårten Andersson och journalisten Gunnar Harrius (driver även podden Kapitalet).

Avsnitt släpps på: Tisdagar

Aktiesnack

Aktiesnack innehåller bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande intervjuer med entreprenörer och framstående personer inom investeringsklustret. Podden möjliggörs av och görs i samarbete med Kalqyl. Poddens programvärdar heter Magnus Skog och Peter Westberg. Magnus har tidigare arbetat som aktieanalytiker på Redeye och Erik Penser Bank och Peter jobbar som analytiker på Kalqyl.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

FollowTheMoney

Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare och ankare Martin Nilsson, båda välbekanta ansikten från finansprogrammet Trading Direkt, blir mer djuplodande än vanligt - men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Börspodden | Podcast om aktier och finansmarknaden

Podden för dig som lever för börsen. Inget bolag är för stort eller för litet för att synas av Börspodden. Vi ger vår syn på aktuella bolagshändelser samt pratar om vår egen handel - högt och lågt!

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Sparpodden

Sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets Investeringscoach Alexander Gustafsson och Sparekonomen Frida Bratt. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Fundamentalt

I Fundamental Podcast intervjuar Fundlers rådgivningschef Jacob Liebermann och journalisten Anna Hegestrand spännande profiler om pengar och personliga livsval. Öppet och okomplicerat pratar Anna och Jacob med sina härliga gäster om slösbeteenden, investeringar och privatekonomi som en fundamental del av livet. Inspiration, underhållning och hög igenkänningsfaktor utlovas. Vi visar dessutom att det varken är tidskrävande eller svårt att ta hand om sina pengar och sätta dem i arbete. Tvärtom är det både enkelt och viktigt att göra smarta investeringar genom medvetna val.

Avsnitt släpps på: Onsdagar

Market Makers | Tillväxtaktiepodden

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster. Podden görs av Twitterprofilerna @Franzen_Fabian och @alden_niklas.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Avanzapodden

Här pratar Johanna Kull och Nicklas Andersson om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag! Vi kommer löpande ta upp lyssnarfrågor för att stötta och hjälpa dig i ditt sparande.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Avsnitt släpps på: Torsdagar

Kvalitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Penserpodden

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt ifrån stora till små bolag, diskuterar aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Bagge & Brobacke

Bagge & Brobacke Podcast drivs av David Bagge och Nils Brobacke, en veckovis podcast om marknaden. Individerna bakom podden hittar också på Twitter där du kan följa löpande kommentarer om marknaden; Ten_Bagger och Nils Brobacke.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Avsnitt släpps på: Fredagar

Börssnack med Hansén och Olavi

Handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Den riktar sig till alla som har ett intresse för aktier och investeringar. Podden görs av börsprofilerna @ErikHansen_IG och @j_olavi.

Avsnitt släpps på: Fredagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Hur kommer man igång med att lyssna på dessa aktiepoddar?

Du kan besöka sidorna som är länkade ovan och lyssna direkt via Börskollen. En variant är att ladda hem valfri podcast-app till telefonen och spara de poddar som du är intresserad av som favoriter.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!