Börspoddar | Börspodden & 17 andra bra ekonomipoddar 2024 - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

7 min lästid

Kristoffer är grundare och har drivit Börskollen i snart 8 år. Med stort intresse skriver han om både privatekonomi, aktier och fonder.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Börspoddar

Börspoddar och ekonomipoddar februari 2024 – Börspodden och 17 andra bra podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Sidans innehåll

Är populära Börspodden verkligen störst, bäst och vackrast? Det är nog upp till var och en att själv avgöra, men oavsett listar vi här Börspodden och 17 andra av Sveriges mest uppskattade ekonomipoddar om börsen, aktier och sparande.

Vi på Börskollen älskar nyheter av alla dess slag, även om det framförallt är i textform vi känner oss som mest hemma. Men ibland kanske man inte orkar eller har möjligheten att sitta framför en skärm och konsumera nyheter i text eller videoformat – vad passar då bättre än börspoddar?

Vi har valt att hålla det enkelt och bara lista svenska poddar på denna lista. Poddarna är listade efter dag i veckan när de släpper nytt avsnitt.

Ta del av aktuella börspoddar direkt hos Börskollen

Vi kan också rekommendera vårt poddflöde där vi automatiskt hämtar in de senaste poddavsnitten från några av Sveriges största och mest populära börspoddar inom finans, ekonomi och aktier. Här finner du bland annat Börspodden, Aktiesnack, Market Makers, Fill or Kill och många fler.

Vi taggar dessutom upp de bolag som nämns i respektive poddavsnitt så att man enkelt kan få information ifall något av sina favoritbolag diskuteras. Om du använder vår kostnadsfria app kan du skapa bevakning för de bolag som du vill följa och få en automatisk pushnotis om bolaget omnämns i någon av våra anslutna börspoddarsmidigt va?

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Vilken dag släpps nya avsnitt för dessa aktiepoddar?

Avsnitten släpps under olika dagar beroende på podd. Inga avsnitt släpps på helgdagar i dagsläget. Här nedan följer en sammanställning av aktiepoddar och vilka veckodagar dessa släpps.

Saknar du någon podd i listan? Maila oss på [email protected] eller tagg oss/skriv DM via sociala medier.

Ekonomi- och börspoddar om ekonomi, aktier och sparande

Nedan följer poddar inom finans listade i en icke kronologisk ordning.

Dag Podcast
Måndag Kapitalet, RikaTillsammans, Antibörspodden
Tisdag Fill or Kill, Investerarens Podcast, Brobacke Podcast, Aktiesnack
Onsdag FollowTheMoney, Börspodden, Sparpodden, Fundamentalt
Torsdag Market Makers, Avanzapodden, Placerapodden, Kvalitétsaktiepodden, Penserpodden, Kryptoteket
Fredag Bitcoinpodden, Banking by Daniel

Poddar om ekonomi, aktier och sparande

Nedan följer poddar om aktier listade i en icke kronologisk ordning.

Kapitalet

Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänar låtskrivarna bakom Rednex? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Med välproducerade berättelser från samhällets alla hörn, tar Kapitalet med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

Avsnitt släpps på: Måndagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

RikaTillsammans

Sveriges största blogg och podd om privatekonomi som drivs av Jan och Caroline Bolmeson. Hjälper dig bli rikare med ett bättre sparande. Varje vecka får du konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

Avsnitt släpps på: Måndagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Fill or Kill

Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara. Två välkända traders från Twitter står bakom podden: Phukettrader samt Lone Wolf.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Investerarens podcast

Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar. Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi!

Podden görs av den populära Twitterprofilen @Investeraren som många också är bekanta med genom hans roll som sparekonom hos nätmäklaren Avanza.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Aktiesnack

Aktiesnack innehåller bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande intervjuer med entreprenörer och framstående personer inom investeringsklustret. Podden möjliggörs av och görs i samarbete med Kalqyl. Poddens programvärdar heter Magnus Skog och Peter Westberg. Magnus har tidigare arbetat som aktieanalytiker på Redeye och Erik Penser Bank och Peter jobbar som analytiker på Kalqyl.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Brobacke Podcast

Brobacke Podcast drivs av  Nils Brobacke – en veckovis podcast om marknaden.

Avsnitt släpps på: Tisdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

FollowTheMoney

Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och IGs marknadsanalytiker Martin Nilsson, blir mer djuplodande än vanligt - men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Börspodden

Podden för dig som lever för börsen – av Johan Isaksson och John Skogman. Inget bolag är för stort eller för litet för att synas av Börspodden. Vi ger vår syn på aktuella bolagshändelser samt pratar om vår egen handel - högt och lågt!

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Sparpodden

Sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets (nya) investeringscoach Ara Mustafa (tidigare Alexander Gustafsson) och sparekonomen Frida Bratt. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Fundamentalt

I Fundamental Podcast intervjuar Fundlers rådgivningschef Jacob Liebermann och journalisten Anna Hegestrand spännande profiler om pengar och personliga livsval. Öppet och okomplicerat pratar Anna och Jacob med sina härliga gäster om slösbeteenden, investeringar och privatekonomi som en fundamental del av livet. Inspiration, underhållning och hög igenkänningsfaktor utlovas. Vi visar dessutom att det varken är tidskrävande eller svårt att ta hand om sina pengar och sätta dem i arbete. Tvärtom är det både enkelt och viktigt att göra smarta investeringar genom medvetna val.

Avsnitt släpps på: Onsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Market Makers

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster. Podden görs av Twitterprofilerna Franzen Fabian och Niklas Aldén.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Avanzapodden

Här pratar Johanna Kull och Nicklas Andersson om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag! Vi kommer löpande ta upp lyssnarfrågor för att stötta och hjälpa dig i ditt sparande.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Kvalitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Penserpodden

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt ifrån stora till små bolag, diskuterar aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Kryptoteket

En expedition in i kryptodjungeln med Gunnar Harrius. Tidigare hette podden "Dom kallar oss krypto" och gjordes även av Mårten Andersson. Avsnitt av dem podden är märkta "DKOK" samt nummer. Då som nu handlade podden om kryptovalutor, Bitcoin, Ethereum, Web3, Metaverse, NFT:er och allt som hör till.

Avsnitt släpps på: Torsdagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Bitcoinpodden

En podcast om bitcoin. Produceras av kryptonyhetssajten Trijo News. Programledare: Christian Ploog. Sidekick: Martin Byström.

Avsnitt släpps på: Fredagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Banking by Daniel

Banking By Daniel vill erbjuda dig allt som traditionell Private Banking erbjuder utom det personliga rådet, det överlåter vi till professionella rådgivare. Vi ger inspiration och värdefulla kunskaper för att du ska kunna bedriva ett bra, sunt och effektivt sparande som både är intressant och lönsamt. För att kunna göra det samarbetar vi med börsbolag, kapitalförvaltare och andra som vi tror har inspirerande, viktig och värdefull information som kan hjälpa investerare att utvecklas till det bättre.

Avsnitt släpps på: Fredagar
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

‌Antibörspodden

Podden för dig som vill veta allt om investeringar utanför börsen. Alternativa tillgångar som riskkapital, infrastruktur, fastigheter, skog och naturtillgångar har överpresterat mot börsen de senaste åren och intresset för tillgångsklassen är rekordstort. I Antibörspodden möter Jesper Roslund från Evli gäster med stor erfarenhet från att arbeta med tillgångsklassen.
‌‌
Avsnitt släpps på: Fredagar‌
Se mer: Poddflöde hos Börskollen.

Hur kommer man igång med att lyssna på dessa aktiepoddar?

Du kan besöka sidorna som är länkade ovan och lyssna direkt via Börskollen. En annan variant är att ladda hem valfri podcast-app till telefonen och spara de börspoddar som du är intresserad av som favoriter.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 11 november 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.
Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.