Börspoddar | Börspodden & 17 andra bra ekonomipoddar 2024 - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

1 min lästid

Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent skriver han allt ifrån breda nyheter om privatekonomi till nischade artiklar om specifika aktier.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Börspoddar

Börspoddar och ekonomipoddar juni 2024 – Börspodden och 34 andra bra podcasts om aktier, ekonomi och sparande

Sidans innehåll

Är populära Börspodden verkligen störst, bäst och vackrast? Det är nog upp till var och en att själv avgöra, men oavsett listar vi här Börspodden och 34 andra av Sveriges mest uppskattade ekonomipoddar om börsen, aktier och sparande.

Vi på Börskollen älskar nyheter av alla dess slag, även om det framförallt är i textform vi känner oss som mest hemma. Men ibland kanske man inte orkar eller har möjligheten att sitta framför en skärm och konsumera nyheter i text eller videoformat – vad passar då bättre än börspoddar?

Vi har valt att hålla det enkelt och bara lista svenska poddar på denna lista. Poddarna är listade efter dag i veckan när de släpper nytt avsnitt.

Ta del av aktuella börspoddar direkt hos Börskollen

Vi kan också rekommendera vårt poddflöde där vi automatiskt hämtar in de senaste poddavsnitten från några av Sveriges största och mest populära börspoddar inom finans, ekonomi och aktier. Här finner du bland annat Börspodden, Aktiesnack, Market Makers, Fill or Kill och många fler.

Pushnotis när en aktie nämns

Vi taggar dessutom upp de bolag som nämns i respektive poddavsnitt så att man enkelt kan få information ifall något av sina favoritbolag diskuteras. Om du använder vår kostnadsfria app kan du skapa bevakning för de bolag som du vill följa och få en automatisk pushnotis om bolaget omnämns i någon av våra anslutna börspoddarsmidigt va?

Hur kommer man igång med att lyssna på dessa aktiepoddar?

Du kan besöka sidorna som är länkade nedan och lyssna direkt via Börskollen. Om du har skapat bolagsbevakningar i vår app så får du en pushnotis när något av dina bolag nämns i någon av poddarna nedan. Riktigt smidigt!

En annan variant är att ladda hem valfri podcast-app till telefonen och spara de börspoddar som du är intresserad av som favoriter.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 31 maj 2024. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
I rollen som skribent brinner Daniel Åstrand för att utveckla Börskollen till den givna platsen för alla med intresse för börs och investeringar. Som skribent har han stor kunskap inom och skriver gärna om såväl större börsnyheter och makro, mer nischade aktie- och investeringsuppslag, investeringsstrategier och trading samt även bredare artiklar och guider inom privatekonomi.
Visa hela texten ▼

Vilken dag släpps nya avsnitt för dessa aktiepoddar?

Avsnitten släpps under olika dagar beroende på podd. Inga avsnitt släpps på helgdagar i dagsläget. Här nedan följer en sammanställning av aktiepoddar och vilka veckodagar dessa släpps. Saknar du någon podd i listan? Maila oss på [email protected] eller tagga oss/skriv DM via sociala medier.

VeckodagAvsnitt som kommer denna dag
MåndagFinansinstapodden, FinVoices, Gött Tjöt om Aktier, Kapitalet, Småbolagspodden
TisdagAffärsvärlden Analys, Atlant Podden, Avanzapodden, Bolagsanalyspodden, Börsmagasinet, Fill or Kill, Investing by the Books, Snacka Cash
OnsdagBörspodden, En påse pengar, Investerarens Podcast, Kvalitetsaktiepodden, Kvartalet, Nyfikna Investerare, Placerapodden
TorsdagBörsen för alla, Carnegie Private Banking, Investera på höjden, Makropodd, Market Makers, Morgonrapporten, Penserpodden, RikaTillsammans, Sparpodden
FredagAktiepodden, Analyspodden, Marknaden, MAXA med Daniel, Pareto Podcast
LördagBörspanelen
Söndag

35 börspoddar som handlar om ekonomi och aktier

Nedan följer alla poddar vi samlat om ekonomi, aktier och börsen. Dom är listade i bokstavsordning och med länk för att snabbt kunna se alla avsnitt och även direkt kunna lyssna på podden.

Affärsvärlden Analys

Affarsvärlden Analys handlar om börs, aktier och allt mellan himmel och jord som påverkar marknaden, näringslivet och ditt sparkapital. Podcasten leds av Peter Benson som tillsammans med kollegor och gäster blandar högt och lågt och rör sig från mikrobolag till makrofrågor och tillbaka igen.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Affärsvärlden Analys

Aktiepodden

Aktiespararnas podcast där dom pratar börs, makro och enskilda aktier.

Avsnitt släpps på: Fredag

Läs mer och lyssna på Aktiepodden

Analyspodden

I Analyspodden tar Dagens industris reportrar och experter pulsen på börs och marknad.En podcast från Bonnier News.

Avsnitt släpps på: Fredag

Läs mer och lyssna på Analyspodden

Atlant Podden

Svenskt fondbolag som vill vara köpare när alla andra är säljare på den nordiska företagsobligationsmarknaden.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Atlant Podden

Avanzapodden

Dyk in i världen av aktier, sparande och investeringar tillsammans med Avanzapodden – det självklara valet för alla som är intresserade av börsen, ekonomi och pengar. Varje tisdag delar Philip och Felicia med sig av aktuella händelser, trendspaningar och exklusiv statistik.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Avanzapodden

Bolagsanalyspodden

En podd där jag fokuserar på ett bolag i varje avsnitt. Syftet är att spara dig tid i dina investeringar genom att sammanfatta olika bolag i en enkel analys som kan ge dig både tips, nya idéer och förhoppningsvis information som du inte hade innan.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Bolagsanalyspodden

Börsen för alla

Här är finanspodden för dig som kanske inte vill lyssna på de allra nördigaste samtalen men där du samtidigt vill lära dig mer kring börs och aktier och kanske framför allt få hjälp att komma igång med ditt sparande. Det kommer att pratas om allt från att bygga sin egen pengamaskin till konkreta aktietips och aktiestrategier. Börsen är för alla, oavsett kunskaps- eller ambitionsnivå.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Börsen för alla

Börsmagasinet

Börsmagasinet är Sveriges nyaste och fräschaste aktie -och investeringspodd. Vi släpper veckovisa avsnitt där vi går igenom nyheter, presenterar djupa analyser av bolag samt bjuder in gäster och företag.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Börsmagasinet

Börspanelen

I BÖRSPANELEN möter du fem kunniga aktieexperter. Marcus Hernhag, Arne Kavastu Talving, Lars-Erik Boström, Ludvig Rosenstam Åhman och Jan Sterner. Alla fem är författare till mycket uppskattade aktieböcker med olika infallsvinklar. Med sina skiftande erfarenheter och ett brinnande intresse för börsen har de tillsammans en svårslagen bredd av kunskaper om aktier, börspsykologi och klokt långsiktigt sparande. De kunskaperna vill de gärna dela med dig som lyssnar.Tre blev fem. BÖRSPANELEN är en vidareutveckling och ersätter podden Tre Smarta om Börsen.

Avsnitt släpps på: Lördag

Läs mer och lyssna på Börspanelen

Börspodden

Podden för dig som lever för börsen. Inget bolag är för stort eller för litet för att synas av Börspodden. Vi ger vår syn på aktuella bolagshändelser samt pratar om vår egen handel - högt och lågt!

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Börspodden

Carnegie Private Banking

Välkommen till Investera & Agera - en podcast från Carnegie Private Banking. Varje torsdag: ▶Hur är marknadsläget just nu? ▶Vad är viktigt framåt? ▶Hur ska man agera i sin investeringportfölj?

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Carnegie Private Banking

En påse pengar

En kvart varannan vecka möter vi kända och okända gäster som alla har ett gemensamt intresse – sparande, investeringar, pengar, boende och pension i podden "En påse pengar". Vi guidar dig till privatekonomisk trygghet med tips och inspiration!

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på En påse pengar

Fill or Kill

Det här är podcasten Fill or Kill. I podcasten diskuteras händelser från börserna i Skandinavien och hur livet som trader kan vara. Två välkända traders från Twitter står bakom podden: @Phukettrader samt @2ndtrader.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Fill or Kill

Finansinstapodden

5 eldsjälar som pratar ekonomi! Finansinstapodden med Instagramprofilerna Investmentcouple, Sparfysikern, Oscar Fagler och Pengabingen berör allt som har med pengar att göra.Tillsammans belyser vi det som vi tycker är viktigt för att du ska ha en sund ekonomi. På ett avslappnat sätt låter vi dig ta del av våra tankar kring börsen, bufferten, sparandet, karriären och allt som vi tycker är viktigt för att bli framgångsrik med pengar. Och det bästa av allt? Det är att DU får vara med och styra innehållet!

Avsnitt släpps på: Måndag

Läs mer och lyssna på Finansinstapodden

FinVoices

FinVoices är en intervjubaserad podd där Aya Salar och Vilhelm Ruhr bjuder in spännande gäster inom finans- och entreprenörsvärlden för att prata om sina expertisområden. Tillsammans med gästerna diskuteras börsmarknaden, aktier, makroekonomi, investeringscase, portföljer och allt däremellan. Lyssna och utforska nya investeringsmöjligheter. FinVoices drivs av Impala Nordic som tillhandahåller kapitalanskaffning, bolagsanalys, bevakning och heltäckande IR-tjänster för noterade småbolag.

Avsnitt släpps på: Måndag

Läs mer och lyssna på FinVoices

Gött Tjöt om Aktier

”Gött Tjöt om Aktier” är podden som ger dig inspiration och resonemang kring aktier och ekonomi på ett begripligt och roligt sätt! Mycket gött surr men även många goa case! I podden kommer vi också bjuda in intressanta och spännande gäster som delar med sig av kloka råd och livserfarenheter. Driver podden gör Markus Gedda studerar på Chalmers och jobbar inom corporate finance branschen.

Avsnitt släpps på: Måndag

Läs mer och lyssna på Gött Tjöt om Aktier

Investera på höjden

I Investera på höjden träffar vi kända och okända personer från fastighetsbranschens alla hörn, och går på djupet med vad som är viktigt för dig som fastighetsinvesterare.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Investera på höjden

Investerarens Podcast

nvesterarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs av Nicklas Andersson (@Investeraren). Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar! Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi! Varje måndag tar jag på mig mina ekonomiska glasögon med spännande teman för att förklara och inspirera kring börsen och ett nyhetssvep med de senaste finansiella nyheterna.

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Investerarens Podcast

Investing by the Books

Investing by the Books is a podcast to educate sophisticated and aspiring investors. We believe books are an excellent source for timeless knowledge, enhanced through deep conversations with authors and other guests.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Investing by the Books

Kapitalet

"Sveriges bästa ekonomipodd" - Dagens Nyheter.Varför är avokado så dyrt? Varför floppade Starbucks i Sverige? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Kapitalet tar med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar. Kapitalet är en podd om ekonomi, för dig som inte visste att du var intresserad.

Avsnitt släpps på: Måndag

Läs mer och lyssna på Kapitalet

Kvalitetsaktiepodden

Här diskuterar vi i huvudsak kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Kvalitetsaktiepodden

Kvartalet

Kvartalet är en rapportpodd från Fråga Lou AB för dig som gillar fastigheter och i synnerhet fastighetsaktier. Här ges vd:ar i börsnoterade svenska fastighetsbolag möjlighet att i intervjuform kommentera sina bolags aktuella kvartalsrapporter och diskutera sin syn på läget framgent.

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Kvartalet

Makropodd

Kvartalet är en rapportpodd från Fråga Lou AB för dig som gillar fastigheter och i synnerhet fastighetsaktier. Här ges vd:ar i börsnoterade svenska fastighetsbolag möjlighet att i intervjuform kommentera sina bolags aktuella kvartalsrapporter och diskutera sin syn på läget framgent.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Makropodd

Market Makers

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten släpps varje torsdag och är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Market Makers

Marknaden

Liveinspelat magasin där vi varje fredag sammanfattar det viktigaste (eller mest intressanta) i ekonomin just nu, tillsammans med en eller ett par gäster.

Avsnitt släpps på: Fredag

Läs mer och lyssna på Marknaden

MAXA med Daniel

MAXA med Daniel

Avsnitt släpps på: Fredag

Läs mer och lyssna på MAXA med Daniel

Morgonrapporten

Morgonrapporten är en daglig uppdatering av det ekonomiska läget från Handelsbanken.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Morgonrapporten

Nyfikna Investerare

En podcast från communityt Nyfikna Investerare där vi pratar om investeringar, entreprenörskap, luxury travel och lifestyle.

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Nyfikna Investerare

Pareto Podcast

Börsen, investeringar och case är det genomgående temat! Varje vecka intervjuar Matilda Karlsson olika investerare.

Avsnitt släpps på: Fredag

Läs mer och lyssna på Pareto Podcast

Penserpodden

En podd om aktier, börs och marknad där våra förvaltare, mäklare och analytiker pratar om allt ifrån stora till små bolag och marknader. Med Alexander Gustafsson som din värd, tar vi dig med på en djupdykning in i börsvärlden varje torsdag. I vår podd pratar vi om allt från de största bolagen till de mest lovande uppstickarna. Vi diskuterar aktuella case utifrån en fundamental syn om och med bolagsledningar, aktieprofiler och börsproffs samt delar våra åsikter inom våra expertisområden. För dig som vill lära dig mer om fundamental aktieanalys, är Penserpodden den perfekta platsen att vara på.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Penserpodden

Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaderna att göra. Podden sänds från Placeras redaktion i Stockholm.

Avsnitt släpps på: Onsdag

Läs mer och lyssna på Placerapodden

RikaTillsammans

Sedan 2007 har vi försökt hjälpa våra följare till en bättre privatekonomi och ett rikare liv bortom pengar genom att dela med oss av vår resa, våra insikter, framgångar och misstag. Varje vecka försöker vi dela med oss av konkreta tips, råd, inspiration så att du kan ta din privatekonomi, ditt sparande och ditt liv till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på RikaTillsammans

Småbolagspodden

I Småbolagspodden får du chansen att lära känna svenska småbolag bortom noteringsprospekt, emissionsbesked, pressreleaser och redovisningsinformation. Som lyssnare får du ett ansikte, eller snarare en röst, på de svenska småbolag som vill växa och skapa värde. Podden programleds av Emma Hedman från Unga Aktiesparare som i varje avsnitt tar oss bakom idéerna och visionerna, samtidigt som hon tar tempen på marknadsläget och pratar om riskerna.

Avsnitt släpps på: Måndag

Läs mer och lyssna på Småbolagspodden

Snacka Cash

Snacka Cash är en podd om ekonomi och finans med tidigare riksdagsledamot Hanif Bali och spelinvesteraren Daniel Somos. Här diskuteras aktuella ekonomiska och finansiella fenomen så väl som enskilda aktier och bolag.

Avsnitt släpps på: Tisdag

Läs mer och lyssna på Snacka Cash

Sparpodden

Sparpodden - en podd från Nordnet om sparande, investeringar, och intervjuer med aktuella profiler inom börs och finans. Nytt avsnitt varje vecka med programledaren Ara Mustafa.

Avsnitt släpps på: Torsdag

Läs mer och lyssna på Sparpodden

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader