5 börsexperter bjuder på sina hetaste aktietips just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

5 börsexperter bjuder på sina hetaste aktietips just nu

5

Börspanelen, en grupp av börsexperter knutna till Privata Affärer, har återigen delat med sig av sina aktietips för det kommande halvåret. Tipsen omfattar ett brett spektrum, från ett världsledande teknikbolag till en tillfälligt pressad råvaruaktie. Här är deras fem aktiefavoriter just nu!

  • Fem erfarna börsexperter delar med sig av sina bästa aktietips just nu.
  • Aktier som lyfts fram är bland annat Tobii Dynavox, Boliden och Avanza.

Enter Fonders Cecilia Persson: Tobii Dynavox

Cecilia Persson, förvaltare på Enter Fonder, väljer Tobii Dynavox som sin aktiefavorit. Tobii Dynavox är ett världsledande teknikbolag som arbetar med att göra livet mer självständigt för människor med olika former av kommunikations- och rörelsenedsättningar.

Hon lyfter att bolaget satsar på att sprida kunskap om de tekniska hjälpmedel som finns tillgängliga och har höjt sitt försäljningsmål från 10 till 20 procent. Rörelsemarginalmålet är 15 procent och Tobii Dynavox har stor potential att växa ytterligare på en växande marknad.

Coelis Erik Lundkvist: Boliden

Erik Lundkvist, förvaltare på Coeli, satsar på Boliden, en internationell gruv- och smältkoncern som har stärkt sin konkurrenskraft genom expansion och effektiviseringsinvesteringar. Boliden gynnas av förbättrade tillväxtutsikter för världen och aktien har pressats av tillfälliga faktorer, vilket har skapat ett bra köpläge menar Erik i intervjun hos Privata Affärer.

Odin Fonders Hans Christian Bratterud: Avanza

Hans Christian Bratterud, på Odin Fonder, väljer Avanza, vars prestation har varit imponerande med cirka 15 procent genomsnittlig årlig omsättningstillväxt och hög lönsamhet sedan 2001.

Avanza har en stark position på marknaden med Sveriges nöjdaste kunder fjorton år i rad och en ung kundbas vars sparande ökar i takt med att de blir äldre. "Avanza värderas nu till 17,5 gånger årets förväntade vinst, vilket vi bedömer som attraktivt för ett bolag med så god historisk prestation och så stark position för framtiden", säger han.

De andra två aktietipsen från Börspanelen experter inkluderar Salesforce, det största affärs- och kundhanteringssystemet i världen, och Beijer Ref, ett bolag med en lång period av förvärvsbaserad tillväxt bakom sig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tobii Dynavox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt