Aktiecase: Storbankens fem nordiska favoriter just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiecase: Storbankens fem nordiska favoriter just nu

Aktiecase:

Swedbank har nyligen uppdaterat sin lista över de mest attraktiva nordiska aktierna. Listan, kallad Nordiska favoriter, innehåller en handfull aktier utvalda av analyshuset Kepler Cheuvreux. Bolagen på listan förväntas prestera bra över en tolv månaders period och uppdateras vanligtvis varannan vecka.

  • Swedbank presenterar sin lista över de mest attraktiva nordiska aktierna, som förväntas prestera bra över en tolv månaders period.
  • Listan baseras på grundläggande företagsanalys utförd av Kepler Cheuvreux.
  • I den senaste uppdateringen råder en generell tilt mot verkstadsektorn, med tre finska, en dansk och en norsk aktie.

Detta rapporterar Swedbank Aktiellt om.

Utvalda bolag på listan

Swedbank och Kepler Cheuvreux har utfört en noggrann analys av varje företag på listan, inklusive dess marknadsposition, tillväxtpotential och risknivå. Deras analyser indikerar att de utvalda företagen har potential att prestera starkt under de kommande tolv månaderna. Analysen tar även hänsyn till globala trender och hur dessa kan påverka företagens verksamhet.

Ur ett sektorperspektiv är det en tydligt övervikt av bolag noterade i verkstadssektorn, men detta är resultatet av enskilda bolagsval snarare än en viss sektorvy."

Några exempel på företag som finns med på listan är Kone, ett ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen, Konecranes, en världsledande leverantör av lyftutrustning och Valmet, en ledande utrustningsleverantör inom massa, papper och kartong.

Fem nordiska köpkandidater just nu

  • Kone har en köprekommendation med riktkurs 47,00 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 7 procent i samband med analysen.
  • Konecranes har en köprekommendation med riktkurs 45,00 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 14 procent i samband med analysen.
  • Rockwool har en köprekommendation med riktkurs 2 200 danska kronor, vilket motsvarar en uppsida på ca 11 procent i samband med analysen.
  • Tomra har en köprekommendation med riktkurs 140 norska kronor, vilket motsvarar en uppsida på ca 15 procent i samband med analysen.
  • Valmet har en köprekommendation med riktkurs 35 euro, vilket motsvarar en uppsida på ca 36 procent i samband med analysen.

Läs också: Analys: 10 nordiska köpkandidater

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Konecranes

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.