Konecranes (FI) (KCR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Konecranes (FI) aktie

KCR  

Konecranes är en tillverkningskoncern. Bolaget är specialiserade inom lyftkranar och tillhörande systemlösningar. Lyftkranarna används huvudsakligen bland aktörer inom sjöfartsindustrin och utrustningen är särskild anpassad för standard- och tunga lyft. Verksamhet återfinns på global nivå, främst inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Hyvinkää.

Konecranes (FI) tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 2 933 MEUR, en omsättning på 3 356 MEUR och med ett resultat på 129 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Konecranes (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Konecranes (FI) (KCR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Konecranes (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern KCR. Aktien har ett P/E-tal på 22.7 och P/S-tal på 0.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Konecranes (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Konecranes (FI) senaste utdelning är 0.9 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Konecranes (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Konecranes (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Konecranes (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Konecranes (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Konecranes (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Konecranes (FI)

Konecranes (FI)

TickerKCR
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde2 933 MEUR
Omsättning3 356 MEUR
Vinst129 MEUR
P/E22.7
P/S0.9
Utdelning0.9 EUR
Direktavkastning2.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Konecranes (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Konecranes (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter