Aktien fortsatt inte attraktiv – trots 85 procentigt ras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktien fortsatt inte attraktiv – trots 85 procentigt ras

Aktien

Köksföretaget Nobias aktie har under de senaste åren fallit kraftigt, och trots detta kvarstår bolagets höga värdering. Di rekommenderar investerare att fortsatt stå på sidlinjen. Denna analys kommer efter bolagets delårsrapport för första kvartalet, vilken publicerades tidigare idag.

  • Nobias aktie har fallit med cirka 85 procent under de senaste tre åren.
  • Aktien handlas för närvarande till omkring 21 gånger den förväntade vinsten för 2025.

Det är Dagens industri som belyst den komplicerade situationen för det svenska köksföretaget. Trots det kraftiga raset på omkring 85 procent av aktiens värde under de senaste tre åren, framstår värderingen av Nobia inte som särskilt attraktiv. Enligt data från Factsets sammanställning handlas aktien för närvarande till omkring 21 gånger den förväntade vinsten för 2025.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stor osäkerhet kring framtiden

Det är en kombination av en hög värdering och osäkerhet kring marknadsutvecklingen som gör att aktien i dagsläget inte lockar till köp, skriver tidningen.

Börskollen om Nobia

Nobia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NOBI på Mid Cap. Nobia verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 10882 st ägare hos Avanza samt 3168 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nobia är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom tillverkning och utveckling av kökslösningar. Produkterna vidaresäljs under ett flertal varumärken på den europeiska marknaden och innefattar huvudsakligen Marbodal, Petra och Sigdal. Kunderna består av både privat- och företagskunder. Bolaget var tidigare en del av Stora Enso och bildades under 1996. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nobia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nobia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt