Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Axfood och Telia Company toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Axfood, Telia Company och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Axfood

Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står..

Nyheter om Axfood som dominerat i flödet denna vecka

"Matpriserna exploderar - köp aktier i Axfood"
De rusande matpriserna gör att det nu är köpläge i Axfood, anser Carnegie Private Banking och höjer aktien från behåll till köp...

Axfood: ”Vi har tagit vårt ansvar”
Mia Brunell Livfors som leder Axfood menar att man har tagit sitt ansvar i den pressade situation inflationen skapat och att regeringen har verktygen för att agera. Regeringen kan påverka prisbilden om den vill, menar Mia Brunell Livfors..

Här hittar du mer nyheter och videos där Axfood nämns.

2. Telia Company

Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom..

Nyheter om Telia Company som dominerat i flödet denna vecka

Telias finanschef slutar
Teleoperatören Telias finanschef Per Christian Mørland har sagt upp sig, enligt ett pressmeddelande...

Pareto anser Telia vara attraktivt värderat, räknar med förbättrat kassaflöde under året
Pareto Securities behåller sin köprekommendation på Telia, enligt en ny analys. Riktkursen sänks till 33 kronor (36). Bolaget uppges vara attraktivt värderat (ev/ebit på 5,7 gånger förväntade 2023), givet osäkerheten på..

Här hittar du mer nyheter och videos där Telia Company nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Goldman Sachs sätter sälj på SBB - aktien backar
Det är dags att sälja SBB-aktierna, anser den amerikanska banken Goldman Sachs och skruvar ner riktkursen...

Alligator rasar 46 procent, Stockholmsbörsen minus
SBB har tappat en femtedel av sitt värde de senaste två veckorna. Och onsdagen var inte en rolig dag den heller. SBB är ett av bolagen som gick sämst, igen. Men allra värst gick det för Alligator. Bankkrisen i USA och Europa..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. BHG Group

BHG Group är en återförsäljare av bygg- och heminredningsprodukter. Produktsortimentet består av egna och externa varumärken och innefattar inredningsprodukter, lösningar för kök och badrum, samt verktyg och maskiner för trädgård och utemiljö. Störst andel försäljning sker online,..

Nyheter om BHG Group som dominerat i flödet denna vecka

Den riktiga mardrömmen för BHG:s aktieägare börjar i år - Di
Dagens industri skriver att mardrömmen för aktieägarna i e-handelsbolaget BHG Group, som förra året gjorde två nyemissioner på totalt 1,8 miljarder kronor, börjar på allvar först i år. Det framgår av en analys. Enligt tidningen..

Danske Bank ser risk för nyemission i BHG
Danske Bank bedömer att risken för en nyemission i e-handelsbolaget BHG har ökat efter vinstvarningen på tisdagen. Det framgår av en analys där rekommendationen dras ner till sälj (behåll), och riktkursen kapas till 7,50 kronor (16..

Här hittar du mer nyheter och videos där BHG Group nämns.

5. SkiStar

SkiStar bedriver skidanläggningar. Idag äger och förvaltar bolaget över ett flertal större anläggningar runtom i Åre, Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en aktiv aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp, både för gamla..

Nyheter om SkiStar som dominerat i flödet denna vecka

Alla Affärsvärldens analyser vecka 12
Analyser av Proact, Spotify, Swedish Stirling, Skistar, Thinc Collective, Byggfakta, EQL Pharma, Cint, Pagero, Kabe och Cibus samt Krönika, Afv-portföljen, Lock-up, Börsgolvet, Råduppföljning och rapportkalender vecka 13...

Här är onsdagens aktierekar
Färsk köprek för Skistar - BHG sänks till sälj..

Här hittar du mer nyheter och videos där SkiStar nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alligator Bioscience

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.