Aktierna det snackas mest om just nu – Castellum och Embracer toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – Castellum och Embracer toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Castellum, Embracer och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Aktiechef: Här är det störst risk för slopad utdelning
Efter Dustin och Castellum - nu kommer fler bolag antingen minska eller slopa sin utdelning, tror Carnegies aktiechef Carl Hedberg...

Beskedet: Castellum pausar nu utdelningen
Efter Roger Akelius ord - fastighetsbolaget pausar utdelningen för första gången..

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

2. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Efter rapportraset: 14 miljarder upp i rök för Lars Wingefors
Embracers VD Lars Wingefors har haft ett minst sagt tungt år på börsen...

Embracer rasar ner till nytt årslägsta – sänker helårsprognosen
Gamingbolaget Embracer redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Samtidigt var det justerade rörelseresultatet något lägre än väntat och helårsprognosen sänks. Omsättningen för Embracers andra..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB-blankningen fortsätter att minska – Electrolux i topp
SBB har gått från att vara den mest blankade aktien till att halka ner på tredje platsen...

Batljan: Inte aktuellt med inställd utdelning
SBB:s vd föredrar att sälja fastigheter för att betala av skuld..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå..

Nyheter om Amazon som dominerat i flödet denna vecka

Bezos säger han kommer ge bort majoriteten av sin förmögenhet
E-handelsjätten Amazons grundare Jeff Bezos planerar att ge bort majoriteten av sin förmögenhet på 124 miljarder dollar. Det uppgav han i en intervju med CNN. Bezos sade att pengarna kommer gå åt till att bekämpa..

Medieuppgifter: Amazon säger upp 10 000
Amazon planerar att säga upp 10 000 anställda med början denna vecka, enligt amerikanska medieuppgifter. Flera amerikanska medier rapporterar om massuppsägningarna som planeras på e-handelsjätten. Om Amazon skrider till verket och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Amazon nämns.

5. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Kontona som hann skaffa Twitter blue: Högerpropaganda, krypto och porr
Kontona som hann skaffa Twitter blue: Högerpropaganda, krypto och porr. Ganska snäva ämnen...

Sparkade kodarens oro – att Twitter går sönder
Användarna fruktar en kollaps. Anställda varnar för att centrala funktioner faller ihop. Den uppsagda dataingenjören Melissa Ingle tror att Twitter riskerar att förlora i kampen mot desinformationen...

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.