Aktierna det snackas mest om just nu – Clas Ohlson och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – Clas Ohlson och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Clas Ohlson, Samhällsbyggnadsbolag och Munters i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Clas Ohlson

Clas Ohlson är en återförsäljare av tekniska produkter. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av tekniska produkter, heminredning samt bygg och multimedialösningar. Verksamheten drivs via flertalet fysiska butiker, samt via E-handeln, där kunderna huvudsakligen består av privatpersoner, men..

Nyheter om Clas Ohlson som dominerat i flödet denna vecka

Analytikernas nya syn på Clas Ohlson
Analytikernas nya syn på Clas Ohlson. Vd köper aktie efter rapporten..

Miljonförlust för Clas Ohlson efter svag sommar
Svag sommarförsäljning innebar ett resultatras för Clas Ohlson med miljonförlust. Energikris och stigande matkostnader märks nu även hos prylkedjans kunder...

Här hittar du mer nyheter och videos där Clas Ohlson nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

SBB säljer portfölj för 9 miljarder
SBB har tecknat avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om ca 9 miljarder kronor...

Analytikerns aktietips - närrivalerna ställs mot varandra
CARL-HENRIK SÖDERBERG listar favoriterna när 20 bolag jämförs med varandra: SBB kan ta sig ur detta. Embracer går före konkurrenten..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Munters

Munters är en global leverantör av klimatkontrollösningar inom jordbruks- och industrisektorn. Bolagets verksamhet drivs utifrån ett flertal affärsområden med störst inriktning mot lösningar som berör luftkonditionering samt datasystem. Utöver erbjuds specialiserade lösningar för..

Nyheter om Munters som dominerat i flödet denna vecka

Wallenbergarna vinnare på grevens ex-börsfavorit
Wallenbergarna har skäl att jubla då Munters aktie slår rekord – börspappret var tidigare greven och finansmannen Gustaf Douglas favorit. I går, fredag, rusade Munters över 5 procent på Stockholmbörsen. I torsdags steg aktien 4,3..

Nordea: Munters ett bra val vid lågkonjunktur
Nordea: Munters ett bra val vid lågkonjunktur. Rabatt mot sektorkollegor - höjs till köp..

Här hittar du mer nyheter och videos där Munters nämns.

4. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker: 190 procents uppsida i Tesla
Aktien i Tesla bedöms ha en uppsida på omkring 190 procent medan aktien i konkurrerande Rivian tros kunna stiga drygt 80 procent. Det har sagts förut att elbilsaktier har potential att rusa framöver. Nu upprepar analytiker den..

Apple: Dynamiskt fönster störst nyhet på Pro-modeller
Apple har äntligen – efter månader av rykten – släppt Iphone 14, 14 Plus, Pro och Pro Max. Största nyheten är att ett dynamiskt fönster ersätter ”notchen”. Apple kör virtuellt också i år, och eventet, Far Out, drog i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

5. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Träffa Freetrade i Stockholm den 16 september
Träffa Freetrade i Stockholm den 16 september..

H&M drar i handbromsen – skär ner på techsatsningen
H&M har satsat många miljarder på teknik och nya digitala tjänster under de senaste åren. Men nu börjar ledningen gripa efter bromsspaken. På onsdagen flaggade ledningen för stora förändringar inom koncernens it-organisation och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt