Aktierna det snackas mest om just nu – Embracer mest omskrivet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Embracer mest omskrivet

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Embracer, Boliden och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Huvudvärken: Har en skuld på 15,6 miljarder
Skulder på 15,6 miljarder kronor har snabbt blivit Embracers vd Lars Wingefors största huvudvärk. Nu sjösätter spelkoncernen ett stort sparpaket – som kommer innebära nedlagda studios...

Embracer aviserar omfattande omstruktureringsprogram
Gamingbolaget Embracer tillkännager ett omstrukureringsprogram som väntas bland annat minska kapitalutgifter och omkostnader. Programmet implementeras omgående. Därutöver aviserar bolaget tillsättning av ny interim operativ chef och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

2. Boliden

Boliden är verksamma inom metallindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering, exploatering samt vidare distribution av ädelmetaller. Råvarorna består huvudsakligen av bly, zink, koppar och nickel. Övriga produkter som tillverkas inkluderar kopparsulfat, selen samt järnsand. Kunderna..

Nyheter om Boliden som dominerat i flödet denna vecka

Bolidens resultat påverkas av branden
Bolidens resultat påverkas av branden. ..

Börsen vände under galgen – Boliden sänke
Stockholmsbörsen föll ordentligt på onsdagmorgonen efter Bolidens ras, för att sedan återhämta sig något på eftermiddagen – dock till fortsatt röda sifforr. Gruvjätten Boliden räknar med ett tapp på 700 miljoner kronor i ebit..

Här hittar du mer nyheter och videos där Boliden nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Sinch på topp efter lovord från Carnegie
Stockholmsbörsen som öppnade veckans affärer i ett muntert tonläge, vände under eftermiddagen tillbaka nedåt och avslutades omkring nollan. Några större överraskningar, utöver SBB:s fortsatta ras och molnkommunikationsbolaget..

Målet var en folkaktie – nu betalar unga priset
Ililja Batljan hade målet att göra SBB till en folkaktie. Det lyckades. När bolaget nu kraschat på börsen drabbas över en kvarts miljon ägare. En stor del av dem unga. Över en tredjedel av ägarna är under 31 år...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av..

Nyheter om Microsoft som dominerat i flödet denna vecka

Spararna på Nordnets plattform hänger på AI-hajpen
Tekniktunga Nasdaq Composite har i år stigit med 27 procent medan Dow Jones Industrial Average bara har ökat strax över 2 procent. Spararna på Nordnets plattform har hakat på tåget och köper techjättar igen. "Hajpen kring AI är..

Domare pausar Microsofts uppköp
Domare pausar Microsofts uppköp. ..

Här hittar du mer nyheter och videos där Microsoft nämns.

5. Billerud

BillerudKorsnäs är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade inom utvecklingen av förpackningsmaterial, som vidare används för att paketera och skydda olika produkter. Störst verksamhet återfinns inom produktsegmentet som berör papper och kartong, samt konsumentförpackningar..

Nyheter om Billerud som dominerat i flödet denna vecka

Billeruds aktie inte köpvärd efter dagens kursnedgång - Di
Förpackningsbolaget Billerud kom under morgonen med en vinstvarning som fått aktien att falla. Trots det är ser Dagens Industri inget köpläge i aktien, skriver tidningen i en analys.  Billerud väntar sig att ebitda-resultatet för..

Alla Affärsvärldens analyser vecka 24
Analyser av Billerud, Stora Enso, Hemnet, Kallebäck, Storytel, Lundin Gold, Sensys Gatso, Sustainion, Sozap samt budkommentar Mestro, Afv-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning, Lock-up-avtal och rapportkalender vecka 25...

Här hittar du mer nyheter och videos där Billerud nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Billerud

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt