Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Nordnet och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Nordnet, Samhällsbyggnadsbolag och Avanza Bank i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Nordnet

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Genom innovation och nytänkande utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Nordnet har 500 anställda och vi finns i Sverige, Norge,..

Nyheter om Nordnet som dominerat i flödet denna vecka

Orrön och Investor i köptoppen
Lundinsfärens gröna energisatsning, Orrön Energy, och Wallenbergsfärens maktbolag Investor hamnade högt upp på köplistorna i börsnedgångarna i augusti, enligt nätmäklarna Avanza och Nordnet...

Förnyelsebar energi populärt hos Nordnets fondsparare i augusti
Förnyelsebar energi har återigen blivit populärt hos nätmäklaren Nordnets fondsparare...

Här hittar du mer nyheter och videos där Nordnet nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Pareto: detta är riskerna i SBB
Pareto Securities har under fredagsmorgonen kommenterat fastighetsbolaget SBB i vilket man ser två risker. Den ena risken ligger i obligationsförfallen i euro som är stora och sker 2024 och framåt.  Den andra risken ligger i närtid..

Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"
Avanzas småspararna fortsatte att nettoköpa aktier för åttonde månaden i rad, trots den sämsta augustimånaden sedan 2011...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"
Avanzas småspararna fortsatte att nettoköpa aktier för åttonde månaden i rad, trots den sämsta augustimånaden sedan 2011...

Avanzas fondsparare rusar till börsen
Avanzas fondsparare var rejält köpsugna under augusti, vilket framgår av att 8 av 10 köpkronor som investerats under året skett under just denna månad...

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

4. Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom..

Nyheter om Hennes & Mauritz som dominerat i flödet denna vecka

Dagens aktierekar - SHB sänker H&M
Här är ett axplock av dagens rekommendationsnyheter...

Blecher: Stefan Persson kan köpa ut H&M inom några år utan bud - Di
Carnegieförvaltaren Simon Blecher tror att H&M:s storägare Stefan Persson kan köpa ut bolaget inom några år utan att behöva lägga bud. Det framgår av ett brev till fondandelsägarna, enligt Dagens industri. Blecher bedömer att om..

Här hittar du mer nyheter och videos där Hennes & Mauritz nämns.

5. Sandvik

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades..

Nyheter om Sandvik som dominerat i flödet denna vecka

Sandviks avknoppning Alleima börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm
Specialstålbolaget Alleima börjar i dag den 31 augusti att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas med kortnamnet ALLEI på segmentet Largecap. Sandvik har inför noteringen delat ut aktier i Alleima till sina aktieägare. Villkoren..

Analytikerna ser potential i börsnykomlingen Alleima
Specialstålbolaget Alleima börsnoterades idag på Nasdaq Stockholm. Bolaget är en avknoppning av verkstadsbolaget Sandvik, och har bedrivit sin verksamhet i över 160 år...

Här hittar du mer nyheter och videos där Sandvik nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt