Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Oncopeptides och Fortum toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Oncopeptides, Fortum och Ericsson i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Oncopeptides

Oncopeptides är ett läkemedelsbolag som bedriver forskning och utveckling av cancerläkemedel. Sedan starten fokuserar bolaget främst på den egenutvecklade produkten Ygalo, en alkylerare för behandling av blodbaserade cancersjukdomar. Till kategorin räknas bland annat kronisk leukemi, lymfom..

Nyheter om Oncopeptides som dominerat i flödet denna vecka

Bakslag för Oncopeptides
Röstades ned i rådgivande amerikansk kommité..

Oncopeptides om FDA-dokumentet: ”Ser fram emot att diskutera resultaten”
Oncopeptides om FDA-dokumentet: ”Ser fram emot att diskutera resultaten”. Aktien rasar efter myndighetens uttalande..

Här hittar du mer nyheter och videos där Oncopeptides nämns.

2. Fortum

Fortum är verksamma inom energisektorn. Utöver tillhandahållandet av el erbjuds ett flertal energieffektiva lösningar som värmeoptimering och appar som används för att hålla koll på energiförbrukningen, samt laddarstationer för elbilar. Störst verksamhet återfinns på den nordiska..

Nyheter om Fortum som dominerat i flödet denna vecka

Svenska kärnkraftverk ägs plötsligt av Tyskland
Tyska statens uppköp av energibjässen Uniper innebär konkret att Tyskland nu blir ägare i svenska kärnkraftverk.  Dagens PS berättade redan på tisdagen med hänvisning till Reuters att tyska staten var på väg att köpa Uniper av..

Ålandsbanken positiva till Fortum efter besked om Uniper-avyttring
Tidigare under morgonen meddelade finländska energibolaget Fortum att tyska staten kommer ta över dotterbolaget Uniper.  Fortum kommer sälja sitt innehav i Uniper för 1,7 euro per aktie. Affären innebär även att Fortum får tillbaka..

Här hittar du mer nyheter och videos där Fortum nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Ericsson

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom..

Nyheter om Ericsson som dominerat i flödet denna vecka

Succé för EQT, imponerande fjärde plats i världen
Då och då lyckas Sverige trots sin litenhet att få fram ett världsföretag i en stor bransch. Telekomjätten Ericsson och IKEA är två utmärkta exempel. På senare tid har det varit tunnsått med exempel.  Spotify är ett undantag...

"Imponerande att se hur Ericsson så konsekvent lyckas göra självmål"
"Imponerande att se hur Ericsson så konsekvent lyckas göra självmål"..

Här hittar du mer nyheter och videos där Ericsson nämns.

4. Investor

Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa..

Nyheter om Investor som dominerat i flödet denna vecka

Nyhetssvepet tisdag 20 september
Det senaste från BioStock  » Pharmacolog ökar marknadsfokus med emission  » BioStock Investor Meeting: Idogen presenterar  » BioStock Investor Meeting: Elicera Therapeutics presenterar  » BioStock Investor Meeting: Cyxone..

Nyhetssvepet fredag 23 september
Det senaste från BioStock  » Sprint Bioscience tillkännager företrädesemission  » BioStock Investor Meeting: WntResearch presenterar » BioStock Investor Meeting: Lipum presenterar  » BioStock Studio: Neolas vd om studie och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Investor nämns.

5. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Batljan: "SBB:s ägare har straffats - en lärdom är att ta blankningarna väldigt seriöst"
Tidigare idag sade fastighetsbolaget SBBs VD Ilija Batljan till Fastighetstidningen att han nästa gång är beredd att satsa 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i USA för att försvara sig mot blankare...

Ilija Batljan förklarar krig mot blankarna
SBB-toppen Ilija Batljan tänker inte kapitulera mot blankarna – tvärtom mobiliserar han för en stenhård juridisk strid. ”Nästa gång är jag beredd att försvara mig och lägga 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cyxone

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.