Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag B och SAS toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag B, SAS och Ericsson B i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag B

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B som dominerat i flödet denna vecka

SBB den fastighetsaktie med störst potential enligt analytikerna - Di
Fastighetsbolaget SBB har störst potential på ett års sikt. Det enligt fastighetsanalytiker som Dagens Industri intervjuat vid fastighetsdagarna i Båstad. Det som gör SBB till en favorit är bland annat de lågt värderade..

Köp krisande SBB
Köp krisande SBB. Behåll Ericsson..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag B nämns.

2. SAS

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll..

Nyheter om SAS som dominerat i flödet denna vecka

Inga nya statliga miljarder till SAS
Det blir inga nya skattemiljarder till det krisande flygbolaget, även om det betyder att Sveriges andel i SAS krymper kraftigt. Det uppger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson för SvD...

Tempot höjs i SAS-förhandlingarna
Vid 10-tiden i dag, lördag, återupptogs förhandlingarna mellan flygbolaget SAS och pilotfacket för att få ett slut på pilotstrejken. ”Vi kommer att hålla ett hårt tempo i dag för att bli eniga”, säger SAS förhandlingschef..

Här hittar du mer nyheter och videos där SAS nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Ericsson B

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom..

Nyheter om Ericsson B som dominerat i flödet denna vecka

Köp krisande SBB
Köp krisande SBB. Behåll Ericsson..

Trygga bolag är SEB:s börsfavoriter
För de som vill spela defensivt på börsen och sova gott om natten är läkemedelsbolaget AstraZeneca och konsumentvaruföretaget Essity bäst val. Vill man däremot förlita sig på SEB:s analytikers bästa tips så är telekomjätten..

Här hittar du mer nyheter och videos där Ericsson B nämns.

4. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Avanzas rörelseresultat lägre än väntat - men räntenettot överraskade positivt
Nätmäklaren Avanza Bank redovisar intäkter som var lägre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var också lägre än väntat...

Nordnet och Avanza tappar efter sänkta rekommendationer från JP Morgan - BN
Nätmäklarna Nordnet och Avanza tillhör tisdagens stora förlorare efter att ha fått sänkta rekommendationer av JP Morgan, rapporterar Bloomberg News. JP Morgan förväntar sig en tillväxtinbromsning under andra halvåret till följd..

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

5. Sinch

Sinch är ett teknikbolag. Bolaget erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster som gör att kunderna kan integrera meddelande (SMS)-, röstapplikations- och mobildatatjänster i sin verksamhet. Kommunikationstjänster används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker, flygbolag..

Nyheter om Sinch som dominerat i flödet denna vecka

Sven Hagströmer: Det städar upp på börsen
Kände finansveteranen Sven Hagströmer gillar blankaraktivism så länge den är transparent, då håller det rent på börsen, anser han. I måndags blev Sinch ifrågasatt av en aktivistfirma, berättar Di och förklarar att företaget..

SEB tonar ner raset för Sinch
Aktien backade 28 procent i går..

Här hittar du mer nyheter och videos där Sinch nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt