Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag mest omskrivet

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Embracer och Tesla i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Illröd stängning på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen föll på torsdagen i ett allmänt negativt börsklimat globalt. Embracers nyemission fick aktien att rasa medan SBB rusade mot strömmen...

SBB har sålt nästan hela  innehavet i Heba - aktien rusar
Aktien rusar tvåsiffrigt på Stockholmsbörsen..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Embracer

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro..

Nyheter om Embracer som dominerat i flödet denna vecka

Illröd stängning på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen föll på torsdagen i ett allmänt negativt börsklimat globalt. Embracers nyemission fick aktien att rasa medan SBB rusade mot strömmen...

Embracer vill genomföra en riktad nyemission på 2 miljarder kronor
Gamingbolaget Embracer avser genomföra en riktad nyemission av B-aktier på 2 miljarder kronor...

Här hittar du mer nyheter och videos där Embracer nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla säger upp fabrikanställda i Kina som jobbar med batterier - BN
Elbilstillverkaren Tesla har börjat säga upp en del personal vid Shanghai-fabriken som monterar batterier. Det uppger källor till Bloomberg News. De anställda informerades om uppsägningarna tidigare denna vecka. Vissa uppges ha..

16 biltillverkare skriver under att inte bedriva överdriven konkurrens i Kina
Elbilsbolagen BYD och Tesla är bland de 16 fordonstillverkare som kommit överens om att inte konkurrera på ett överdrivet sätt i Kina, rapporterar Nikkei Asia. Det är mot bakgrund av den kinesiska regeringens förslag som..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

4. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Här är de bästa och sämsta fonderna under första halvåret
Placera har listat årets vinnare och förlorare från Avanzas fondutbud hittills under året. De största vinnarna finns inom kategorin teknikfonder...

SBB trotsar trött Stockholmsbörs
Efter en röd onsdagsmorgon blev det svårt att ändra riktning på Stockholmsbörsen som under eftermiddagen började tappa fart. Som tuffast hade Nordnet och Avanza. Undantaget stod fastighetsbolaget SBB för.  Signaler om avmattad..

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

5. AstraZeneca

AstraZeneca är ett globalt bioläkemedelsbolag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel, primärt för behandling av sjukdomar inom terapiområdena som berör andningsvägar, hjärta/kärl/metabolism och cancer. Utöver huvudverksamheten är bolaget även..

Nyheter om AstraZeneca som dominerat i flödet denna vecka

Hernhag: Fem stabila allvädersaktier
I veckans aktiechatt tipsade Marcus Hernhag om fem stabila allvädersaktier till portföljen och svarade på en fråga om vilken av de nordiska läkemedelsjättarna han gillar mest – Astra Zeneca eller Novo Nordisk. Dessutom listade han..

Här är tisdagens aktierekar
Riktkursen för teleoperatören och folkaktien Telia skruvas ned. Astra Zeneca går samma öde till mötes efter det tunga kursfallet på måndagen. Flera verkstadsbolag får samtidigt höjda riktkurser. Här är tisdagens aktierekar...

Här hittar du mer nyheter och videos där AstraZeneca nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt