Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Samhällsbyggnadsbolag och Electrolux toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Castellum i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för SBB
Det är uppenbart att fastighetsbolaget SBB och Ilija Batljan är hårt pressade men det är problematiskt när det inte längre tycks gå att lita på till synes helt tvärsäkra uttalanden från vd, skriver Affärsvärlden i en analys..

Flera banker sänker SBB:s riktkurs: "Utdelningarna är ohållbara"
Flera banker sänker SBB:s riktkurs: "Utdelningarna är ohållbara". Flera banker sänker nu sina riktkurser för SBB...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

2. Electrolux

Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner,..

Nyheter om Electrolux som dominerat i flödet denna vecka

Blodröd tisdag på Stockholmsbörsen
Maj månad på Stockholmsbörsen blev en blodig historia som drog ned såväl breda OMXSPI-index som storbolagsindexet OMXS30 med 1,7 respektive 1,6 procent. Ett förestående räntebesked från USA och EU gjorde knappast några underverk..

Electrolux hade bäst kursutveckling bland OMXS30-aktierna i april
April har lagts till handlingarna och månaden innebar en uppgång för OMXS30-index med 2,1 procent. Hittills i år har indexet därmed stigit 11 procent. Tas hänsyn till utdelningar ligger  uppgången på 3,2 procent i april och 13,5..

Här hittar du mer nyheter och videos där Electrolux nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Hernhag: Fem högutdelare med potential
Den mest intressanta bankaktien just nu – och så gör du med Castellums nyemission..

Akelius om Castellums jätteemission: "Lysande av styrelsen"
Nu är villkoren klara i Castellums företrädesemission på 10 miljarder...

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

4. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

Analytiker efter Volvo Cars neddragningar: "Utmaningen är att få upp andelen elbilar"
Analytiker efter Volvo Cars neddragningar: "Utmaningen är att få upp andelen elbilar". Volvo Cars skär ner 1300 tjänster i Sverige...

Volvo Cars minskar personalstyrkan med 1 300 tjänster i Sverige
Biltillverkaren Volvo Cars vidtar omstruktureringsåtgärder, innebärande att personalstyrkan i Sverige kommer minska. Det framgår av ett pressmeddelande.  Volvo Cars strategiska ambitioner för framtiden är att öka tillväxten och bli..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

5. Atlas Copco

Atlas Copco är ett verkstadsbolag. Bolaget tillhandahåller kompressorer, luftbehandlingssystem, vakuumlösningar, industriverktyg och monteringssystem samt energi- och flödeslösningar. Verksamheten omfattar även uthyrning och eftermarknadsservice. Idag har bolaget verksamhet på global nivå..

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt