Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Apple toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Apple toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Apple och Oscar Properties i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tysk polis jagade sovande man i Tesla
Den 29 december ertappades en sovande man i sin Tesla på tyska Autobahn ungefär 20 mil norr om München. Det rapporterar den tyska polisen. Det var när den tyska polisen ville göra ett trafikstopp av Teslan som de märkte att föraren,..

Mardrömmen: 6 laddstopp på en dag
När kvicksilvret kryper nedåt får elbilarna påtagliga problem med räckvidden vilket blev uppenbart för syskonparet Alice och Xaviar Steavansson.  De två syskonen var spekulanter på en Tesla och för att testa på hur den är att..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande..

Nyheter om Apple som dominerat i flödet denna vecka

Apples facit: tusen miljarder dollar upp i rök
God morgon! 2023 ser ut att bli svettigt för Google. Microsoft planerar ett drag som kan utmana världens största sökmotor på allvar...

Iphone-kontrakt till Luxshare – aktien rusar
Kinesiska Luxshare Precision får kontrakt på tillverkning av lyxmodellerna av Iphone. Protesterna på Foxconns megafabrik i Zhengzhou ställde till det för Apple, och nu tar konkurrenten Luxshare över. Apples produktion av..

Här hittar du mer nyheter och videos där Apple nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Oscar Properties

Oscar Properties är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget förvärvar, utvecklar och säljer fastigheter med centrrala lägen runtom Stockholmsområdet. Bolagets vision är att vara en långsiktig aktör samt bidra med kunskap inom omvandlingsprojekt och nyproduktion av bostäder. Förutom..

Nyheter om Oscar Properties som dominerat i flödet denna vecka

Stockholmsbörsen öppnade 2023 rejält uppåt
2022 års förlorare på Stockholmsbörsen började 2023 som vinnare – bolag som Oscar Properties, SBB och Sinch steg kraftigt när börsen gick upp 1,8 procent. Stockholmsbörsen inledde 2023 med en uppgång på 1,8 procent för det..

Största förlorarna inom bygg och fastighet
Under 2022 tappade stora och medelstora bolag inom bygg- och fastighetssektorn över halva sitt värde på börsen. Förra året var ett mörkt år för många börsnoterade fastighets- och byggbolag, sex bolag rasade över 70 procent och..

Här hittar du mer nyheter och videos där Oscar Properties nämns.

4. Alligator Bioscience

Alligator Bioscience är ett forskningsbaserat bioteknikbolag som använder en patenterad teknologi för att utveckla biologiska läkemedelskandidater inom inflammation och cancer. Bolaget är verksamt i den tidigare delen av läkemedelsutvecklingskedjan. Bolaget har en global teknologiplattform..

Nyheter om Alligator Bioscience som dominerat i flödet denna vecka

Nyhetssvepet onsdag 4 januari
Det senaste från BioStock » Vetenskapsrådets nya generaldirektör om potentialen för svensk life science » Alligator Bioscience presents positive interim data » Emission tar Chordate Medical vidare mot exit » Sveriges 10 starkaste..

Nyhetssvepet tisdag 3 januari
Det senaste från BioStock » Alligator Bioscience presents positive interim data » Emission tar Chordate Medical vidare mot exit » Sveriges 10 starkaste life science-aktier 2022 » Medgrundare om WntResearchs nya NeoFox-fynd »..

Här hittar du mer nyheter och videos där Alligator Bioscience nämns.

5. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Jurister om högljudda blankarna: "FI kliar sig i huvudet"
Högljudda blankare har kastat sig över aktier som Evolution, Sinch och SBB i år...

Stockholmsbörsen öppnade 2023 rejält uppåt
2022 års förlorare på Stockholmsbörsen började 2023 som vinnare – bolag som Oscar Properties, SBB och Sinch steg kraftigt när börsen gick upp 1,8 procent. Stockholmsbörsen inledde 2023 med en uppgång på 1,8 procent för det..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alligator Bioscience

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt