Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Castellum toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Castellum och Twitter i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

143 stycken Tesla har nu brunnit upp
En Tesla Model S fattade eld och brann ner till marken i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Bråte på motorvägen skadade batteripaketet och bilen började osa rök. Det är drar upp totalen till 143 sedan 2013. Siffran för BMW..

Lucid Air Sapphire är nu världens snabbaste bil
Tesla Model S Plaid, länge världens snabbaste produktionsbil, har ställts i ett dragrace mot kommande Lucid Air Sapphire och en Bugatti Chiron Pur Sport.  Racet anordnas av amerikanska Hagerty som lyckades skrapa ihop en minst sagt..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Rutger Arnhult kastar in handduken – lämnar rollen som vd för Castellum
Rutger Arnhult har informerat styrelsen i Castellum om att han beslutat sig för att lämna rollen som verkställande direktör för bolaget. Styrelsen inleder nu en process för att tillsätta en ersättare...

Akelius om favoritchefen: "Skulle klara av VD-jobbet i Castellum alldeles utmärkt"
Akelius om favoritchefen: "Skulle klara av VD-jobbet i Castellum alldeles utmärkt". Roger Akelius har lyft fram Pål Ahlsén som en riktigt bra chef...

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Fransk lyxkung – nu rikare än Elon Musk
Bernard Arnault har gått om Elon Musk på rikemanslistan – Teslas vd har precis blivit nästan 77 kronor miljarder kronor fattigare. Serieentreprenören Elon Musk, vd elbilsjätten Tesla och sociala medieplattformen Twitter (och..

Elon Musk brädad – av fransk modekung
Tesla-vd:n och numera Twitterägaren Elon Musk är inte längre rikast i världen, enligt Forbes . Ny herre på täppan är Bernard Arnault, vd för lyxmärkeskoncernen LVMH...

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

4. Ericsson

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom..

Nyheter om Ericsson som dominerat i flödet denna vecka

Ericsson säger ok till förlängd tillsyn
Ericsson har kommit överens med amerikanska Departement of Justice (DOJ) och Securities and Exchange Commission (SEC) att förlänga perioden för den oberoende observatören av bolagets regelefterlevnad med ett år till juni 2024...

Kepler höjer Ericssons riktkurs efter avtalet med Apple
Kepler Cheuvreux höjer Ericssons riktkurs till 80 kronor (75) efter att telekombolaget skrivit under ett nytt globalt patentlicensavtal med amerikanska teknikjätten Apple. Rekommendationen behåll upprepas.  "Vi uppskattar att det kan..

Här hittar du mer nyheter och videos där Ericsson nämns.

5. Skanska

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av..

Nyheter om Skanska som dominerat i flödet denna vecka

Miljardorder till Skanska i Göteborg
Miljardorder till Skanska i Göteborg. ..

Skanska får Norgeorder värd 5,2 miljarder
Byggbolaget Skanska har tecknat ett kontrakt med det norska Statens vegvesen om att bygga en undervattenstunnel i Rogaland...

Här hittar du mer nyheter och videos där Skanska nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt