Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Samhällsbyggnadsbolag toppar listan

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Samhällsbyggnadsbolag och Volvo Car i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

Tesla sänker priserna igen
Tesla sänker priserna igen. ..

Tesla utökar: Buss och budgetbil näst ut
Tesla har ambitiösa mål om att uppnå en total produktion på 20 miljoner fordon till 2030, vilket kräver att märket breddar sin portfölj rejält. Den tredje delen i märkets så kallade Master Plan har nu släppts. Den visar på en..

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Blankningen i SBB på nya rekordnivåer
Efter en period av hög men stabil nivå började blankningen i SBB stiga igen i mars...

SBB in i dimman på disig börsonsdag
SBBs jättetapp på onsdag är bara början, om Nordea får rätt i sina prognoser. Stockholmsbörsen föll tungt på onsdagen och Batljans fastighetsjätte ledde vägen. Fastighetssektorn var bland de stora förlorarna på onsdagens..

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Volvo Car

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och..

Nyheter om Volvo Car som dominerat i flödet denna vecka

Storbanken: Sälj aktierna i Volvo Cars
Investerare bör sälja av Volvo Cars, anser Goldman Sachs...

Raset: Volvo Cars når ny bottennivå
Volvo Cars aktie har sjunkit till en ny lägstanivå och handlas för under 40 kronor.  För första gången sedan Volvo Cars börsnoterades i oktober 2021 har bolagets aktie nått en ny bottennivå. På skärtorsdagen handlas aktien för..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo Car nämns.

4. Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global..

Nyheter om Volvo som dominerat i flödet denna vecka

Volvo skrämmer skurkar med hjälp av fladdermöss
Bilar har gått att låsa upp trådlöst sedan 1983 då tekniken debuterade på Renault Fuego. Det har varit en guldgruva för stöldligor, något Volvo nu vill råda bot på. Den trådlösa kommunikation som sker mellan en bilnyckel och..

Börsbolagen i Sverige som ger mest klirr
Här är de svenska börsbolagen som delar ut mest pengar i direktavkastning till sina aktieägare. Har du positionerat dig rätt? Dagens Industri berättar att Stockholmsbörsens tio största utdelare i år pytsar ut mer än 200 miljarder..

Här hittar du mer nyheter och videos där Volvo nämns.

5. Avanza Bank

Avanza Bank bedriver bankverksamhet. Tjänsterna som levereras inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt diverse pensionserbjudanden. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Tjänsterna nås..

Nyheter om Avanza Bank som dominerat i flödet denna vecka

Avanzas vd lämnar jobbet
Avanzas vd lämnar jobbet. ..

Rikard Josefson checkar ut – "Avanzas bästa tid ligger framåt"
Rikard Josefson lämnar Avanza som vd. Styrelsen inleder nu arbetet med att hitta en ersättare...

Här hittar du mer nyheter och videos där Avanza Bank nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt