Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Twitter toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Twitter toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Twitter och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

USA-börser backade – Tesla föll kraftigt
USA-börserna backade på torsdagen på grund av ny ränteoro och varningar om sviktande efterfrågan på datorkomponenter...

Hård kritik mot Musk och Tesla efter börsraset
Sedan Elon Musk blev vd för Twitter har Tesla rasat på börsen, och hundratusentals svenska investerare dras med i fallet. Nu riktar investerare hård kritik mot Teslas styrelse...

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Hård kritik mot Musk och Tesla efter börsraset
Sedan Elon Musk blev vd för Twitter har Tesla rasat på börsen, och hundratusentals svenska investerare dras med i fallet. Nu riktar investerare hård kritik mot Teslas styrelse...

Tesla stiger i förhandeln - omröstning indikerar att Elon Musk kan avgå som vd för Twitter
Elon Musk kan komma att avgå som vd för mikrobloggen Twitter som han för ett tag sedan köpte för 44 miljarder dollar. I en omröstning på plattformen röstade 57,5 procent ja till att Musk ska lämna vd-posten.  Frågeställningen..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärlden botaniserar bland preferens- och D-aktier, ger två köpråd och fyra säljråd
Affärsvärlden bedömer att risken är att 2023 blir året då vi kommer se ett antal spektakulära utdelningshaverier bland preferens- och D-aktierna på börsen. Tidningen pekar ut ett antal säljkandidater, men hittar också ett par..

SBB i blankartopp i Europa - 25% av free floaten utlånad
Den hårt pressade fastighetssektorn och raset på svenska fastighetsaktier har redan rönt uppmärksamhet utomlands...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Rutger Arnhults skakiga resa i Castellum kan fortsätta
Rutger Arnhult har hittills förlorat enorma summor med sitt aktieinnehav i Castellum. Det kan även vidare bli en skakig resa för finansmannen. Som Dagens PS berättade så lämnade Rutger Arnhult sin vd-roll på Castellum tidigare i..

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 52
Det blir en lugn vecka mellan julafton och nyår men investerare kan vänta utdelning från bland annat Castellum, Nyfosa, SBB och Kallebäck Property...

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

5. Saab

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom..

Nyheter om Saab som dominerat i flödet denna vecka

Ålandsbanken pekar ut nästa års vinnare
I dagens morgonbrev lyfter Ålandsbanken fram en rad aktier som de tror blir vinnare under 2023.  Först ut är tyska konglomeratbjässen Siemens. Banken pekar på att bolaget är attraktivt värderat och att det gynnas av trenderna mot..

Saabs bakslag – går miste om jätteprojektet med Storbritannien
Saab är utmanövrerat från den gemensamma utvecklingen av ett nytt framtida stridsflyg som den svenska regeringen kom överens om med Storbritannien 2019...

Här hittar du mer nyheter och videos där Saab nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Castellum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt