Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Twitter toppar listan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktierna det snackas mest om just nu – Tesla och Twitter toppar listan

Aktierna

Här är bolagen som under denna vecka har dominerat nyhetsflödet – veckans “snackisar” på börsen helt enkelt. Vi hittar bland annat bolagen Tesla, Twitter och Samhällsbyggnadsbolag i toppen.

Högst nyhetsaktivitet – Bolagen som trendar denna vecka

Nedan sammanfattar vi de viktigaste nyheterna för bolagen med hög nyhetsaktivitet – detta så du snabbt kan få en uppfattning av läget i det fall du redan äger eller planerar att köpa aktien. Om du klickar på bolagsnamnet tar du dig direkt till vår bolagssida där du finner alla nyheter samlade i olika smidiga läsflöden.

1. Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna..

Nyheter om Tesla som dominerat i flödet denna vecka

USA-börser backade – Tesla föll kraftigt
USA-börserna backade på torsdagen på grund av ny ränteoro och varningar om sviktande efterfrågan på datorkomponenter...

Hård kritik mot Musk och Tesla efter börsraset
Sedan Elon Musk blev vd för Twitter har Tesla rasat på börsen, och hundratusentals svenska investerare dras med i fallet. Nu riktar investerare hård kritik mot Teslas styrelse...

Här hittar du mer nyheter och videos där Tesla nämns.

2. Twitter

Twitter driver en social nätverkstjänst. Bolaget erbjuder en global plattform för allmänheten att publicera korta meddelanden i realtid. Varje användare har ett personligt konto där denne kan välja att publicera en tweet - Ett kort meddelande bestående av max 140 tecken. Twitter grundades..

Nyheter om Twitter som dominerat i flödet denna vecka

Hård kritik mot Musk och Tesla efter börsraset
Sedan Elon Musk blev vd för Twitter har Tesla rasat på börsen, och hundratusentals svenska investerare dras med i fallet. Nu riktar investerare hård kritik mot Teslas styrelse...

Tesla stiger i förhandeln - omröstning indikerar att Elon Musk kan avgå som vd för Twitter
Elon Musk kan komma att avgå som vd för mikrobloggen Twitter som han för ett tag sedan köpte för 44 miljarder dollar. I en omröstning på plattformen röstade 57,5 procent ja till att Musk ska lämna vd-posten.  Frågeställningen..

Här hittar du mer nyheter och videos där Twitter nämns.

Börsen idag: Skaffa dig en snabb överblick över alla händelser på marknaden idag

Ta del av de viktigaste aktuella nyheterna för Stockholmsbörsen och omvärlden, ekonomisk kalender, rapportdatum och andra globala datapunkter samt kurser för populära index, råvaror, räntor, valutor och kryptovalutor som styr utvecklingen på Stockholmsbörsen.

Du hittar detta på vår sida Börsen idag där du kan följa utvecklingen för live dag för dag.

3. Samhällsbyggnadsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av..

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag som dominerat i flödet denna vecka

Affärsvärlden botaniserar bland preferens- och D-aktier, ger två köpråd och fyra säljråd
Affärsvärlden bedömer att risken är att 2023 blir året då vi kommer se ett antal spektakulära utdelningshaverier bland preferens- och D-aktierna på börsen. Tidningen pekar ut ett antal säljkandidater, men hittar också ett par..

SBB i blankartopp i Europa - 25% av free floaten utlånad
Den hårt pressade fastighetssektorn och raset på svenska fastighetsaktier har redan rönt uppmärksamhet utomlands...

Här hittar du mer nyheter och videos där Samhällsbyggnadsbolag nämns.

4. Castellum

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att..

Nyheter om Castellum som dominerat i flödet denna vecka

Rutger Arnhults skakiga resa i Castellum kan fortsätta
Rutger Arnhult har hittills förlorat enorma summor med sitt aktieinnehav i Castellum. Det kan även vidare bli en skakig resa för finansmannen. Som Dagens PS berättade så lämnade Rutger Arnhult sin vd-roll på Castellum tidigare i..

Kalender: Viktigaste bolagshändelserna vecka 52
Det blir en lugn vecka mellan julafton och nyår men investerare kan vänta utdelning från bland annat Castellum, Nyfosa, SBB och Kallebäck Property...

Här hittar du mer nyheter och videos där Castellum nämns.

5. Saab

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom..

Nyheter om Saab som dominerat i flödet denna vecka

Ålandsbanken pekar ut nästa års vinnare
I dagens morgonbrev lyfter Ålandsbanken fram en rad aktier som de tror blir vinnare under 2023.  Först ut är tyska konglomeratbjässen Siemens. Banken pekar på att bolaget är attraktivt värderat och att det gynnas av trenderna mot..

Saabs bakslag – går miste om jätteprojektet med Storbritannien
Saab är utmanövrerat från den gemensamma utvecklingen av ett nytt framtida stridsflyg som den svenska regeringen kom överens om med Storbritannien 2019...

Här hittar du mer nyheter och videos där Saab nämns.

Vill du skapa en bevakning av ett bolag som nämns ovan?

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse och möjlighet att skapa bevakningar för dina favoritbolag rekommenderar vi att du även laddar ner Börskollen som app. Vår aktie- och ekonomiapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Castellum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.