Analys av oljesektorn – favoriterna att satsa på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys av oljesektorn – favoriterna att satsa på

Analys

Norska Equinor, känt som en av de skickligaste offshore-operatörerna globalt, kanske inte är det mest lönsamma valet för investerare som vill satsa på olja, enligt Affärsvärlden. Tidningen framhäver att Equinors stora investeringar i förnybar energi kan göra att andra norska oljebolag skapar mer aktieägarvärde framåt.

  • Affärsvärlden lyfter fram att Vår Energi och OKEA kan vara bättre alternativ för investerare som vill satsa på norska oljetillgångar.
  • Equinor får ett neutralt råd från Affärsvärlden, trots sina framgångar som offshore-operatör.

För investerare som vill ha exponering mot norska oljetillgångar rekommenderar Affärsvärlden att man satsar på Vår Energi eller möjligen Aker BP. "Dessa bolag har tillgångar som huvudsakligen opereras av Equinor", skriver tidningen. Detta tyder på att de mindre bolagen kan dra nytta av Equinors expertis och infrastruktur, samtidigt som de kan tillhandahålla större aktieägarvärde tack vare lägre kostnader och större fokus på oljeutvinning.

Flera norska oljebolag i fokus

Under det senaste året har Affärsvärlden publicerat analyser av tre andra norska oljebolag: Vår Energi, Aker BP och OKEA. Tidningen ger köpråd för Vår Energi och OKEA, medan Aker BP får ett neutralt råd. Bland de norska oljebolagen är Vår Energi tidningens klara favorit.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Equinor får neutralt råd

Även för Equinor, som är en av de mest framstående aktörerna inom offshore-drift, stannar Affärsvärldens råd vid neutral. Detta kan tyda på att bolagets stora satsningar på förnybar energi, medan lovvärt ur ett klimatperspektiv, kan minska dess aktieägarvärde på kort till medellång sikt.

På Börskollen kommer vi fortsätta att följa utvecklingen inom de norska oljebolagen och ge våra läsare den senaste informationen och analyserna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Equinor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt