Aker BP (NO) (AKRBP) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Aker BP (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

AKRBP  

Aker BP är verksamma inom olje- och gassektorn. Idag återfinns kompetens inom utbyggnad, driftsättning och produktion till sjöss, där projekt styrs både på egen hand och i samarbete med andra partners på marknaden. Visionen är att att vara en aktiv och långsiktig förvaltare utav oljeplattformar runtom Norges havsområde. Bolaget kom till under 2016 som en sammanslagning av Aker, BP och Det norska Oljesällskapet. Verksamheten styrs utifrån huvudkontoret på Fornebu i Bærum.

Aker BP (NO) tillhör sektorn Energi och branschen Olja & Gas - Exploatering. Bolaget har ett börsvärde på 94 428 MNOK, en omsättning på 29 229 MNOK och med ett resultat på 4 239 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Aker BP (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Aker BP (NO) (AKRBP) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Aker BP (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern AKRBP. Aktien har ett P/E-tal på 22.3 och P/S-tal på 2.9 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Aker BP (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Aker BP (NO) senaste utdelning är 11.1 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Aker BP (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Aker BP (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Aker BP (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Aker BP (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Aker BP (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Aker BP (NO)

Aker BP (NO)

TickerAKRBP
ListaOBX
LandNorge
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Exploatering
Börsvärde94 428 MNOK
Omsättning29 229 MNOK
Vinst4 239 MNOK
P/E22.3
P/S2.9
Utdelning11.1 NOK
Direktavkastning4.2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Aker BP (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Aker BP (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter