Analystidningen ger två färska köpråd – och två aktier du ska sälja direkt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analystidningen ger två färska köpråd – och två aktier du ska sälja direkt

Analystidningen

I den senaste utgåvan av Börsveckan ges köpråd för Dustin och Veidekke. För Atea, Vår Energi och Sedana Medical rekommenderas avvaktande hållning, medan Bactiguard och Bico erhåller säljråd. De senaste årens problem hos Dustin kan vara på väg att vända, medan norska Veidekke erbjuder attraktiv värdering och direktavkastning.

  • Köpråd för Dustin och Veidekke, avvaktande råd för Atea, Vår Energi och Sedana Medical, säljråd för Bactiguard och Bico.
  • Dustin visar tecken på bottenkänning med stärkt balansräkning, medan Veidekke lockar med stark direktavkastning och rabatterad värdering jämfört med svenska byggbolag.
  • Bactiguard och Bico rekommenderas för försäljning på grund av respektive bolags utmaningar och höga värderingar.

Dustin och Veidekke lockar

IT-återförsäljaren Dustin, som har brottats med problem de senaste åren, ser ut att kunna nå en bottenkänning för aktien. Värderingen har sjunkit och balansräkningen blivit starkare, varför Börsveckan nu höjer sitt råd till köp.

Veidekke, en norsk byggkoncern, har nyligen presenterat en marknadsrapport som visar på viss svaghet i marknadstillväxten. Trots detta är aktien attraktivt värderad, med rabatt jämfört med svenska byggföretag och en god direktavkastning. Börsveckan ger därför köpråd för Veidekke.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Säljråd för Bactiguard och Bico

För medicinteknikbolaget Bactiguard, som nu går tillbaka till sina rötter med fokus på licensförsäljning, ser Börsveckan en stor nedsida. "Allt sammantaget lockar inte Bactiguard alls för tillfället. Vi ser en relativt stor nedsida här och rekommenderar sälj", skriver Börsveckan.

Bioteknikbolaget Bico, trots sin spännande teknologi och potential, beskrivs som ett skakigt förvärvsbygge med låg tillväxt och lönsamhet. "Visst, Bico kan bli bra på sikt, men vägen dit känns väldigt lång och aktien känns alldeles för dyr i nuläget. Sälj", skriver Börsveckan.

Läs även: Tre småbolagsfonder slåss om förstaplatsen – Här är deras "top picks"

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Atea

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt