Veidekke (NO) (VEI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Veidekke (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

VEI  

Veidekke är ett bygg- och fastighetsbolag inriktade mot affärsområdena anläggning, bygg och bostad. Idag erbjuder bolaget tjänster inom vägunderhåll, VA-lösningar, samt industribyggnation. Inom sektorerna bygg och bostad fokuserar bolaget på nyproduktion och renovering, samt förvärv och utveckling av fastigheter. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro på den skandinaviska marknaden. Bolaget grundades 1936 och har sitt huvudkontor i Oslo.

Veidekke (NO) tillhör sektorn Industri och branschen Byggnation & Infrastruktur. Bolaget har ett börsvärde på 14 707 MNOK, en omsättning på 37 644 MNOK och med ett resultat på 885 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Veidekke (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Veidekke (NO) (VEI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Veidekke (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OB Match, och med tickern VEI. Aktien har ett P/E-tal på 16.6 och P/S-tal på 0.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Veidekke (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Veidekke (NO) senaste utdelning är 5.8 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Veidekke (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Veidekke (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Veidekke (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Veidekke (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Veidekke (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Veidekke (NO)

Veidekke (NO)

TickerVEI
ListaOB Match
LandNorge
SektorIndustri
BranschByggnation & Infrastruktur
Börsvärde14 707 MNOK
Omsättning37 644 MNOK
Vinst885 MNOK
P/E16.6
P/S0.4
Utdelning5.8 NOK
Direktavkastning5.2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Veidekke (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Veidekke (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter