Analytikerna inför Karnell-IPO:n: Teckna eller avstå?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytikerna inför Karnell-IPO:n: Teckna eller avstå?

Analytikerna

Industriteknikbolaget Karnell är på väg att noteras på Nasdaq Stockholm med planerad första handelsdag den 22 mars. Som Börskollen tidigare rapporterat om kommer aktien att prissättas mellan 26 och 30 kronor. Vi summerar hur analytikerna ställer sig till IPO:n – som är årets första på Stockholmsbörsen och mycket väl kan stätta tonen för kommande noteringsklimat under 2024!

  • Industriteknikbolaget Karnell planerar att noteras på Nasdaq Stockholm den 22 mars.
  • Affärsvärlden ställer sig positiva till IPO:n och tror på en potential uppåt på 41 procent för Karnells aktie på medellång sikt.
  • Privata Affärers Hernhag ser också rimliga chanser till en lyckad notering.

Karnell är en serieförvärvare som köper upp små och medelstora industriteknikbolag. Koncernen består idag av ett dussintal bolag som tillsammans omsätter drygt 1,3 miljarder kronor.

Konkurrerande bolag är bland annat Addtech, Lagercrantz, Bergman & Beving samt Volati. Trender som gynnar Karnells grupp av olika industribolag är flytt av produktion tillbaka till Europa, automatisering och elektrifiering.

"Prickfritt": Positiv analys från Affärsvärlden

Affärsvärlden har granskat Karnell i samband med bolagets planerade börsintroduktion. Tidningen hittar inga varningsflaggor och ser en god potential för aktien på medellång sikt.

"Investerare som gillar lite mindre serieförvärvare och inte räds risknivån kan teckna en post", skriver Affärsvärlden i sin analys.

I analysen ser man att Karnells fokus på förvärv av små- och medelstora industriteknikbolag kan vara en intressant investeringsmöjlighet för dem som är villiga att ta en viss risk. Med den planerade noteringen på Nasdaq Stockholm får bolaget en ytterligare plattform för tillväxt.

Läs även: Karnell vill till börsen för att fortsätta köpa nischade bolag

Hernhag: Värd en chansning

I Privata Affärer skissar Marcus Hernhag på en vinst på ca 1,50 kr per aktie under 2024, vilket med en teckningskurs mitt i teckningsintervallet skulle ge ett p/e-tal på ca 19.

"Det är klart överkomligt, även risken finns att konjunktursvackan biter hårdare än så," skriver han.

Han lyfter Rusta som en nyligen lyckad notering och att riskviljan har ökat på börsen efter en positiv period. Karnell har dessutom fina ankarinvesterare som Berenberg, Handelsbanken Fonder och Swedbank Fonder, vilka tecknar nästan halva erbjudandet.

"Saknar du en förvärvsglad industrigrupp i portföljen och står ut med teckningsintervallet kan du teckna Karnell", skriver Hernhag.

Avanza intervjuar Karnell inför noteringen.

Håll koll på nyhetsflödet inför noteringen genom att ladda ner vår app och skapa en bevakning för Karnell – då får du automatiska pushnotiser vid nya nyheter och kan följa vad analytikerna tycker om bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Karnell Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt