Analytikerns tips för sommarbörsen – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analytikerns tips för sommarbörsen – så stor är potentialen

Analytikerns

Trots en svagare sommarperiod finns det potential för uppsida i en del aktier. Martin Björsell, aktieanalytiker på Nordea, pekar ut fyra attraktiva småspararfavoriter på börsen. I en intervju i Dagens Industri säger han att den ekonomiska nedgången i Sverige och Europa börjar bottna ur, vilket kan väcka köplustan hos investerare.

  • Skanska kan dra nytta av en vändning på fastighetsmarknaden.
  • Nibe förväntas ha en uppsida på 84 procent enligt Nordea.
  • Essity lanserar ett återköpsprogram och har höjt sina mål.

Enligt en artikel i Dagens Industri har aktiemarknaden blivit mer avvaktande inför den säsongsmässigt svagare sommaren. Trots detta ser Martin Björsell, aktieanalytiker på Nordea, fyra aktier med hög potential.

Skanska: En vändning på fastighetsmarknaden

Skanska har påverkats av en svag fastighetsmarknad. Men nu, med en vändning i sikte och Riksbankens signaler om räntesänkningar, ser Björsell en positiv trend för bolaget. Nordeas riktkurs för aktien är 224 kronor, vilket innebär en uppsida på 18 procent.

Nibe: Stor potential trots kortsiktig smärta

Värmepumpstillverkaren Nibe har haft det tufft på kort sikt, men Björsell ser en förbättring i horisonten. Nordea har satt en riktkurs på 87 kronor för aktien, vilket innebär en uppsida på hela 84 procent. Enligt en undersökning från Nordea förväntar sig installatörer av värmepumpar en stabil och stigande prisbild framöver.

Essity: Fokus på återköp och utdelningar

Hygienkoncernen Essity har nyligen höjt sina mål och lanserat ett återköpsprogram i mångmiljardklassen. Trots att marknaden initialt pressade aktien på nyheten, ser Björsell en uppsida på 14 procent med en riktkurs på 310 kronor. Han menar att bolagets fokus på organisk tillväxt och återköp snarare än stora förvärv är positivt för aktieägarna.

H&M: Finns ytterligare potential

Modebolaget H&M:s aktie har redan lyft med 29 procent de senaste tre månaderna – men Björsell anser att det ändå är ett bra ingångsläge att köpa aktien och spår en uppsida på 11 procent till riktkursen 210 kronor.

Vi på Börskollen anser att dessa analyser ger en bra inblick i möjligheterna på marknaden trots den avvaktande stämningen. Det återstår att se om dessa aktier kan leverera den förväntade uppsidan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt