Bahnhof laddar för internationell expansion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Bahnhof laddar för internationell expansion

Bahnhof

Jon Karlung, vd för internetleverantören Bahnhof, satsar nu på internationell expansion med fokus på de nordiska länderna och Tyskland. Det säger han i en intervju med Privata Affärer. Trots hård konkurrens och små marginaler ser Karlung möjligheter för företaget att växa. Samtidigt fortsätter han att förespråka ett fritt internet utan övervakning.

  • Bahnhof expanderar till Finland, Danmark, Norge och Tyskland.
  • Företaget är känt för sina ställningstaganden för ett fritt internet.
  • Konkurrerar på en mättad svensk fibermarknad med Telia, Telenor och Tele2.

Expansion och konkurrens

Bahnhof har påbörjat en internationell expansion med satsningar i Finland, Danmark, Norge och så småningom Tyskland. Jon Karlung, företagets vd, säger i en stor intervju med Privata Affärer att man är vana vid att arbeta med små marginaler och stora volymer, vilket kan vara en fördel på nya marknader. I Tyskland ställs Bahnhof mot den starka dominansen av Deutsche Telekom.

På den svenska marknaden är konkurrensen hård, och expansionen handlar främst om att vinna marknadsandelar från andra leverantörer som Telia, Telenor och Tele2. Karlung konstaterar att Bahnhof har haft en nettotillväxt där andra har tappat eller haft låg tillväxt.

Frihet och övervakning

Jon Karlung är en stark förespråkare för ett fritt internet och menar att internetleverantörer inte ska agera domare över innehåll. Denna övertygelse har han haft länge, men den aktualiseras nu i samband med EU:s projekt Chat Control, som handlar om realtidsövervakning av all internettrafik. Karlung oroar sig för att detta kan leda till ett samhälle med total massövervakning.

Bahnhof har även tagit ett tydligt ställningstagande mot ryska kunder i sin egen infrastruktur, och företaget har i sina villkor uttryckligen exkluderat Ryssland och Belarus som kunder. "Vi blockerar inte internet, men vi väljer vilka kunder vi vill ha," säger Karlung till Privata Affärer.

Vi på Börskollen följer noggrant Bahnhofs utveckling och noterar deras starka ställningstaganden i frågor som rör internetfrihet och övervakning. Med sina fortsatta framsteg och utmaningar på både den svenska och internationella marknaden, är Bahnhof ett företag att hålla ögonen på.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bahnhof

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt