Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Kommer aldrig köpa aktier igen"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Kommer aldrig köpa aktier igen" av Två Månadslöner intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Kronan till Miljonen, Aktiebloggen eller Miljonär innan 30 med flera.

1. Kommer aldrig köpa aktier igen

När jag började köpa aktier skapade jag samtidigt en strategi. Min strategi var att köpa 100% aktier, spara ihop en miljon och ta ut utdelning varje år på 40 000 kr per år. Summan ska fortsätta jobba av sig själv utan nya insättningar. Då har jag två månadslöner i extra inkomster varje år, då är jag...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

2. Vad Buffet sa om aktiemarknaden 1962 är lika gångbart idag

Vad Buffet sa om aktiemarknaden 1962 är lika gångbart idag

Ett inlägg från Spartacus som du tar del av här.

3. Aktien jag handlar mest i räntehöjningen 📈

Aktien i Castellum är ner ytterligare 5% idag. Sett ur ett lite längre perspektiv är aktien nu under nivån som vi såg när pandemin satte skräck i marknaden. Det här är varför jag handlar Sveriges kanske bästa fastighetsbolag.

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

4. Måndagens köp v.27 2022

Första riktiga veckan i juli är igång. Aktiekemisten har som vanligt köpt aktier i det bolag som har lägst vikt i portföljen i förhållande till önskad nivå. Cibus Nordic Real Estate Fastigheter fortsätter straffas på börsen. Direktavkastningen ligger nu runt 6,5 % på Cibus vilket är aptitligt. Med d...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

Fyller på med fler aktier

5. Fyller på med fler aktier

I det här inlägget redovisar jag vilka aktier jag idag köpt.

Ett inlägg från Aktiebloggen som du tar del av här.

6. Veckans aktieköp v.27

Rapportperioden har kommit igång mer på allvar, kul! Nästa vecka kommer det dock att trilla in många fler rapporter 😊 Under veckan som gick har jag totalt genomfört 2 aktieköp.  Jag började veckan med att på måndagen köpa aktier i Castellum till kursen 127,00 kr. Jag har skrivit en hel del om Castel...

Ett inlägg från The Dividend Story som du tar del av här.

7. Återinvesterade utdelningar

Idag kom det in rätt rejält med utdelningar då både Castellum och alla tre D-aktier vi äger delade ut på samma dag. En av årets fyra utdelningar för alla dessa bolag. Lite utdelningar får sparas då det ska dras skatt på kapitalförsäkringen om några dagar, men drygt 15 000 kr kunde omedelbart investe...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

8. Linas matkasse kraschar - vem kunde ana?

Aktiepappa anade!2017 skrev vi ett inlägg om rykten som placerade Linas Matkasse på börsen. Det blev inget av noteringen den gången utan istället valde Lina och hennes kompanjon att sälja en del av bolaget till nån PE-firma istället. Men sen 2021 när corona hade boostat siffrorna valde samma PE-firm...

Ett inlägg från Aktiepappa som du tar del av här.

9. Fortsatta köp i Castellum och Atrium Ljungberg för utdelningar

Fortsätter att köpa Castellum och Atrium Ljungberg som jag gjorde förra veckan. Igår satte jag till och med in med nya pengar och idag handlades det för utdelningar som kom in i portföljen. Presterar fortfarande bra mot index och har en YTD -15,8%.

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

10. Så mycket blir 500 kr i månaden på 20 år

Hur mycket pengar kan det bli om du sätter in 500 kr, 1000 kr eller 3000 kr på börsen varje månad? Antagligen mer än vad du tror. Nyckeln är den magiska ränta på ränta-effekten som gör att några hundralappar i månaden kan bli till miljoner på börsen. Häng med när Nicklas berättar allt om hur […]

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt