Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bloggkollen:

Bloggkollen: Veckans 10 bästa ekonomibloggar –"Mina bästa aktietips – vilka aktier rekommenderar jag?"

Under veckan som som gått har det levererats många läsvärda inlägg från våra 50+ anslutna börs- och ekonomibloggare. "Mina bästa aktietips – vilka aktier rekommenderar jag?" av Hernhag intar förstaplatsen som veckans mest lästa blogginlägg – missa inte detta eller något av de många andra grymma inläggen från Två Månadslöner, Kronan till Miljonen eller Aktiekemisten med flera.

1. Mina bästa aktietips – vilka aktier rekommenderar jag?

Investeringsmässigt är det för långsiktiga investerare säkert bra lägen nu och under det kommande året. Det är svårt att säga vilka mina bästa aktietips är, när jag får en fråga.

Ett inlägg från Hernhag som du tar del av här.

2. Hur mycket sparar andra i din ålder?

Är du nyfiken på hur andra i din ålder sparar? Sparar du mer eller mindre än snittet? I vilken ålder sparar man mest? Vi har tagit fram statistik för varje åldersgrupp som visar hur mycket pengar avanzianerna har och hur mycket de månadssparar i genomsnitt.

Ett inlägg från Avanzabloggen som du tar del av här.

3. Börsen kommer snart vända, fortsätt köpa

Grattis! Du har klarat nästan 10 månader av börskrasch! Några månader till så vänder det! Statistiken visar att dessa stora nedgångar varar i ungefär 15 månader, det kan vara kortare, det kan vara längre, men ungefär. Tiden går fort oavsett! Och då kommer du som köpt aktier och fonder senaste året f...

Ett inlägg från Två Månadslöner som du tar del av här.

4. Castellum Q3 rapport imorgon

Castellum släpper Q3 rapporten imorgon och det som är i mitt intresse brukar vara förvaltningsresultatet och substansvärdet. Det ser väldigt billigt ut nu och vi får se hur mycket skillnaden blir på min förväntning, gällande förvaltningsresultet. Min förväntning är 14,3 kr /aktie. Google arket är öp...

Ett inlägg från Sparaklokt som du tar del av här.

Störst utdelning nästa år

5. Störst utdelning nästa år

Analytikerna har nyligen uppdaterat sin prognos kring hur våra större bolag kommer dela ut nästa år. Det här baseras alltså på den vinst som bolagen gör i år. Vilka bolag ger mest utdelning nästa år? Vart hittar vi den största potentiella direktavkastningen?

Ett inlägg från Kronan till Miljonen som du tar del av här.

6. Därför har småbolagen kraschat – och då kan det vända

Att vara småbolagsinvesterare har inneburit tuffa utmaningar under 2022. Om börsen vänder kan de mindre kvalitetsbolagen få revansch. Under 2020 premierade börsen som bekant allt som stavades tillväxt, och pengar kastades efter i princip vad som helst som kunde locka med en dröm om intjäning längre ...

Ett inlägg från Frida Bratt som du tar del av här.

7. En titt på Tele2 och Telia

Våra svenska telegiganter har rapporterat för kvartal 3. I det här inlägget ska Aktiekemisten titta på...

Ett inlägg från Aktiekemisten som du tar del av här.

8. Det ska vara billigt att vara fattig

Avanzas använder ibland uttrycket "Det sak vara billigt att vara rik" som reklam för sin private banking. Och visst, man får lite lägre ränta på bolånet och billigare courtage. Men frågan är om det inte är ännu billigare att vara fattig? Även om jag medvetet tänjer lite på yttrycket fattig här för a...

Ett inlägg från Miljonär innan 30 som du tar del av här.

9. Dags att byta globalfonder mot Sverigefonder?

Som vanligt när det blir oroligt i världen och vi går över till lågkonjunktur faller den svenska kronan. Senaste året är dollarn upp +30 % mot kronan vilket gör att dollarn nått en ny rekordnotering. Alltså har det aldrig tidigare varit så dyrt att köpa något i dollar och vice versa aldrig så billig...

Ett inlägg från Investerarfysikern som du tar del av här.

10. Privatleasing kommer bli dyrare...

Privatleasingbilen blir dyrare trots "bundet" avtal  Privatleasing av personbilar har dragit in som en virvelvind över bilmarknaden och inte många kan ha missat det. Det har varit billigt att leasa (hyra) bilen av bilfirman istället för att köpa den. Vi har försökt hitta lite färska uppgifter på kri...

Ett inlägg från Aktiepappa som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lästa bloggarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla anslutna bloggare för att ni levererar grymt material till era läsare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att följa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt