Börsveckan: Triss i köpråd – och investmentbolaget du ska sälja
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan: Triss i köpråd – och investmentbolaget du ska sälja

Börsveckan:

Börsveckan har i sin senaste utgåva presenterat nya köp- och säljråd för flera företag. Företag som Itab, Nimbus och Nelly har fått köpråd medan Öresund har fått säljråd. För andra företag som Revolution Race och Midsona är rådet att avvakta.

  • Itab får köpråd tack vare förbättrad lönsamhet och goda utsikter för innevarande år.
  • Nimbus får behålla sitt köpråd trots en kursuppgång på 20 procent sedan förra rådet.
  • Börsveckan ger Öresund säljråd och höjer rådet för Spiltan till köp.

Börsveckan har även uppdaterat sina råd för investmentbolag, vilket innebär fyra förändringar. Öresund sänks till sälj, i en förändring från tidigare råd om att avvakta. Spiltan höjs till köp, från tidigare råd om att avvakta. Byggmästare AJA sänks till avvakta, från köp och Linc höjs till avvakta från sälj.

Köpråd för Itab och Nimbus

Itab har trots en tuff marknad och fallande omsättning lyckats förbättra sin lönsamhet. Prognoserna för innevarande år är goda och en höjd utdelning indikerar självförtroende. Börsveckan ser fortsatt potential i Itab och ger därför köpråd.

Nimbus, som tillverkar båtar, har trots en tuff marknad för båtar i medelklassen lyckats sälja bra i premiumsegmentet. Därför behåller Börsveckan sitt köpråd, trots en kursuppgång på 20 procent sedan förra rådet.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta-råd och säljråd

För flera företag ger Börsveckan rådet att avvakta. Bland dessa finns Revolution Race, som har imponerat med hög tillväxt på en svag marknad, och Midsona, som har haft det tufft med fallande tillväxt och lönsamhet. För Öresund ger Börsveckan säljråd.

Läs också: Kapitalisera på "guldrushen" inom AI – Topp 5 bästa teknikfonderna

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.