DI rekommenderar att teckna i Karnells börsnotering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DI rekommenderar att teckna i Karnells börsnotering

DI

Dagens industri (Di) rekommenderar investerare att teckna i Karnells kommande börsnotering. Trots en svag nordisk byggkonjunktur och bolagets korta historia bedöms risken vara låg. Prisintervallet på aktien ligger mellan 26-30 kronor per aktie, vilket ger Karnell ett börsvärde på mellan 1,35-1,55 miljarder kronor.

  • Di rekommenderar att teckna i Karnells börsnotering, trots den svaga nordiska byggkonjunkturen och bolagets korta historia.
  • Karnell är ett industriteknikbolag och den första att börsnoteras i år. Prisintervallet för aktien ligger mellan 26-30 kronor.
  • Både Affärsvärlden och Börsveckan har tidigare rekommenderat att teckna i Karnells notering.

Enligt Di är Karnell, trots sin korta historia och exponering mot en svag nordisk byggkonjunktur, ett attraktivt investeringsalternativ. Tidningen uttrycker att risken är låg och att aktien är värd att teckna. Noteringens framgång spås baserat på att bolaget redan förkortat anmälningsperioden för institutionella investerare på grund av stark efterfrågan.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Handel börjar på fredag

Första handelsdag för Karnell är på fredag. Tidigare har även Affärsvärlden och Börsveckan gett rådet att teckna i noteringen. Detta betyder att flera av Sveriges ledande ekonomitidningar nu står bakom Karnells börsnotering. Vilket vi på Börskollen ser som ett positivt tecken för aktien.

Läs även: IPO: Teckna Karnell? Experter tycker till inför årets första notering

Börskollen om Karnell Group

Karnell är en aktiv och långsiktig ägare av industriteknikbolag, som skapar värde genom att vara en aktivt engagerad utvecklings- och ägarpartner med evig ägarhorisont. Ambitionen är att bidra med kompetenser inom industritekniksektorn strategiskt och finansiellt och därmed vara ett naturligt och långsiktigt val för entreprenörer.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Karnell Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Karnell Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Karnell Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt