Engström: Systemair är försiktigt värderat på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Engström: Systemair är försiktigt värderat på börsen

Engström:

Systemairs grundare och huvudägare, Gerald Engström, anser att bolaget är försiktigt värderat på börsen. I en intervju med Affärsvärlden jämför han Systemair med konkurrenten Munters och diskuterar sina investeringar i andra företag som Scandic Hotels och Ericsson.

  • Systemairs p/e-tal är 25,7, jämfört med Munters 53
  • Engström har ökat sina innehav i Scandic Hotels och Ericsson
  • Engström äger aktier värda cirka 7 miljarder kronor i Systemair

Jämförelse med Munters

Gerald Engström jämför Systemair med konkurrenten Munters och påpekar att Munters har ett p/e-tal på 53, medan Systemair ligger på 25,7. Detta är i nivå med Systemairs 10-årssnitt. Engström ifrågasätter varför Munters ska vara värderat så mycket högre än Systemair, då de har liknande teknisk nivå men något lägre lönsamhet.

”Jag har svårt att se att Munters ska vara värderade många gånger högre än Systemair. Vi har ungefär samma tekniknivå men något lägre lönsamhet. Jag tycker vi borde värderas högre, men det är förstås marknaden som ska bestämma det”, kommenterar Engström.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Investeringar i andra bolag

Engström har även ökat sina aktiepositioner i andra företag. Han har fortsatt köpa aktier i hotellkedjan Scandic Hotels, där han ser en låg värdering och förväntar sig en ökning i antalet turister i Sverige. ”Det här är nog ett bra case”, säger han.

Vidare har han köpt fler aktier i Ericsson, som han tror har potential för revansch, särskilt om de klassas som ett AI-företag. ”Det kan ju bli ett AI-företag och får dem den klassningen så kommer det hända mycket”, säger Engström.

Gerald Engström äger aktier i Systemair, Scandic Hotels och Ericsson för cirka 7 miljarder kronor, 92 miljoner kronor respektive 39 miljoner kronor.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen kring Gerald Engströms investeringar och hur hans portfölj påverkas av marknadens svängningar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Systemair

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt