Finansmannen: Därför bör du avstå från att investera i fastighetssektorn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Finansmannen: Därför bör du avstå från att investera i fastighetssektorn

Finansmannen:

Finansmannen Fredrik Lundberg, med en framträdande roll både som VD för Lundbergs och styrelseordförande i Industrivärden, uttrycker skepsis inför nuvarande köpmöjligheter inom fastighetssektorn. Enligt Lundberg är marknaden ännu inte i balans, vilket gör det olämpligt att investera just nu. Han framhåller även betydelsen av att äga marken inom fastighetssektorn, och pekar på större möjligheter inom den kommersiella sidan jämfört med bostadsfastigheter.

  • Lundberg anser att det är fel tidpunkt att investera i fastighetssektorn på grund av en obalanserad marknad.
  • Det minskade intresset för bostadsfastigheter beror på att hyrorna är reglerade, vilket gör att Lundberg ser större möjligheter på den kommersiella sidan.
  • En av Lundbergs affärsprinciper är att ha en stark finansiell ställning med låg skuldsättning i sina företag.

Fastighetsmarknaden i obalans

I en intervju med Dagens Industri uttrycker Lundberg tvivel inför nuvarande investeringsklimatet inom fastighetssektorn. Han menar att det finns många som vill eller behöver sälja, samtidigt som det råder en brist på köpare. Finansieringen framstår också som ett stort frågetecken.

Reglerade hyror och kommersiella möjligheter

Enligt Lundberg är en orsak till det minskade intresset för bostadsfastigheter att hyrorna är reglerade. Han ser därför större möjligheter inom den kommersiella sidan. Ägarskap av marken framhålls också som en viktig faktor, då det ofta är där värdet finns.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En stark finansiell ställning

Lundbergs affärsmodell innebär att bolaget förra året erhöll 3 miljarder kronor i utdelning från sina portföljbolag. Av dessa delades 1 miljard ut till aktieägarna, medan 2 miljarder kronor återinvesterades utan att öka skuldsättningen. "Det är en annan av våra bärande principer att vi ska ha en stark finansiell ställning med låg skuldsättning i våra företag", kommenterade Lundberg.

Börskollen om Lundbergföretagen

Lundbergföretagen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LUND B på Large Cap. Lundbergföretagen verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 42557 st ägare hos Avanza samt 7428 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lundbergföretagen är ett investmentbolag. Bolaget arbetar med aktiv och långsiktig förvaltning av diverse intressebolag. Större innehav återfinns huvudsakligen inom Industrivärden, Handelsbanken, Sandvik, Skanska, Indutrade och Husqvarna. Målsättningen är att över tid skapa avkastning som med god marginal överstiger avkastningen på riskfria räntebärande placeringar. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lundbergföretagen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lundbergföretagen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt