Flera fullträffar under rapportperioden – 3 nya aktier till portföljen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera fullträffar under rapportperioden – 3 nya aktier till portföljen

Flera

Privata Affärers senaste aktieråd har blivit väl mottagna och flera av dem har belönats med starka reaktioner på sina rapporter, däribland VBG, CTT Systems, CombinedX, Arjo och Rejlers. För att fortsätta denna framgång väljer man nu att plockar hem vinster och introducerar tre nya aktier på listan: Gränges, Opter och Sensys Gatso.

  • Gränges, Opter och Sensys Gatso introduceras som nya aktieråd.
  • Gränges, ett verkstadsbolag med tillväxtmöjligheter tack vare elbilsrevolutionen, handlas till p/e 8 baserat på vinstprognosen för nästa år.
  • Opter, ett företag som erbjuder verksamhetssystem för transportföretag, och Sensys, ett företag inom trafiksäkerhetssystem, har också starka framtidsutsikter.

Gränges: Attraktiv värdering och budchans

En drivande faktor för Gränges är elbilsrevolutionen, vilken skapar tillväxtmöjligheter för bolaget. Aktien handlas till ett pris-vinst-tal (p/e) på 8, baserat på tidningens vinstprognos för nästa år, vilket man anser är för billigt.

"Gränges ägarlista domineras också av institutioner vilket kan locka till bud från en större spelare som vill åt Gränges växande affär inom katodfolie och fina marknadspositioner."

Opter: Marknadsledande SaaS-bolag

Opter, ett företag som erbjuder ett marknadsledande verksamhetssystem för små- och medelstora transportföretag i Norden, blir också ett nytt tillskott på köplistan.

Företagets affärsmodell med återkommande abonnemangsintäkter (SaaS) är attraktiv och kraftfull när verksamheten växer. Värdedrivarna för Opter inkluderar affärsmodellen, fortsatta marginalförbättringar och ökad kundbas, summerar Privata Affärer.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Sensys: Gigantisk orderstock ger visibilitet framåt

Sensys Gatso, som utvecklar och säljer trafiksäkerhetssystem för hastighets- och rödljusövervakning, har också tagit plats på tidningens lista, samt i deras portfölj. Trots att aktien värderas 50% lägre idag än för fem år sedan, är utsikterna för företaget positiva med en orderstock på över 2 miljarder kr.

"Trots hög risk gör den starka orderingången och en gigantisk orderstock att vi sätter köp på Sensys Gatso,"avslutar man.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt