Förvaltaren ser stor potential i kursförloraren: "kommersialiseringsresa som börjar nu"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Förvaltaren ser stor potential i kursförloraren: "kommersialiseringsresa som börjar nu"

Förvaltaren

Oncopeptides, ett bioteknikföretag specialiserat på läkemedel för hematologiska sjukdomar, har haft det tufft på börsen de senaste åren. Trots detta ser Healthcap-grundaren Björn Odlander en ljus framtid för bolaget. Han menar att de nu är redo att lansera på en marknad där de räknar med att kunna sälja.

  • Oncopeptides aktie har fallit med 97 procent de senaste tre åren och är nere 41 procent bara i år.
  • Bolaget har godkänt cancerläkemedlet Pepaxto i Europa, men godkännandet har dragits tillbaka i USA.
  • Enligt Björn Odlander är Oncopeptides nu redo att lansera på en marknad där de räknar med att kunna sälja för 1,5 miljarder kronor.

Oncopeptides aktie har fallit kraftigt

Oncopeptides aktie har fallit kraftigt de senaste åren, med en nedgång på hela 97 procent de senaste tre åren, och 41 procent bara i år.

Denna nedgång beror delvis på en nyligen genomförd nyemission, men Odlander är optimistisk om företagets framtid, säger han till Di, och lyfter att trots motgångarna har Oncopeptides lyckats få sitt cancerläkemedel Pepaxto godkänt i Europa;

”Pepaxti som det heter i Europa, fyller viktiga medicinska behov och det här är en normal läkemedelsutrullning som kostar pengar, och därför ska bolaget ta in det. Det är en kommersialiseringsresa som börjar nu. Vi har fullt förtroende för Oncopeptides ledning.”

Godkännande tillbakadraget i USA – men optimism inför framtiden

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har dock dragit tillbaka sitt godkännande av Pepaxto, vilket innebär att Oncopeptides nu kommer att fokusera på den europeiska marknaden. Odlander uttrycker besvikelse över FDA:s beslut men tror fortfarande på bolagets potential.

Trots dessa utmaningar är Odlander optimistisk om Oncopeptides framtid. Han menar att de är redo att lansera på en marknad där de räknar med att kunna sälja för 1,5 miljarder kronor och att detta gör bolaget attraktivt vid dagens aktiekurs.

Han ser även positivt på Bonesupport, ett annat av Healthcaps portföljbolag, som har gått desto bättre på börsen och har stigit med 257 procent de senaste tre åren, bland annat tack vare FDA-godkännanden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Oncopeptides

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt