Här är Börsveckans fem köp och säljrekommendation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Här är Börsveckans fem köp och säljrekommendation

Här

Tidningen Börsveckan ger grönt ljus för aktieköp i medicinteknikbolaget Arjo och vård- och omsorgsbolaget Attendo i sin senaste utgåva. För industrileverantören Mildef, serieförvärvaren Lifco och fastighetsbolaget Klarabo är rekommendationen dock att avvakta.

Arjo och Attendo – Två starka kandidater

Arjo, som uppvisar en ökande bruttomarginal och ett förbättrat kassaflöde, får en köprekommendation från Börsveckan. Trots en tidigare svaghet på den amerikanska marknaden, menar bolaget nu att utvecklingen går i rätt riktning.

Attendo har å sin sida förbättrat sin lönsamhet kraftigt, mycket tack vare ständiga förbättringar i Finland, en ökad beläggning och stabiliserade avtal. Börsveckan anser att bolaget är värt en chansning och rekommenderar köp.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Mildef, Lifco och Klarabo – Avvaktande råd

Mildef, som levererar robust IT-utrustning till militärer, har nyligen haft en svag orderingång på organisk nivå och Börsveckan menar att värderingen är ansträngd. Tidningen råder därför sina läsare att vänta med aktien.

Lifco, som nyligen levererade en stabil rapport för tredje kvartalet och har en god finansiell ställning, får också ett avvaktande råd. Tidningen motiverar detta med den historiskt höga marginalnivån som gör dem försiktiga i det kortsiktiga perspektivet.

Klarabo, med sin stabiliserade nisch inom bostadssektorn, får också ett avvaktande råd. Begränsade möjligheter till hyreshöjningar och en pressad förvaltningsresultat i en högräntemiljö gör att tidningen avråder från aktieköp i dagsläget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt