Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här är Börsveckans fem köp och säljrekommendation

Tidningen Börsveckan ger grönt ljus för aktieköp i medicinteknikbolaget Arjo och vård- och omsorgsbolaget Attendo i sin senaste utgåva. För industrileverantören Mildef, serieförvärvaren Lifco och fastighetsbolaget Klarabo är rekommendationen dock att avvakta.

Arjo och Attendo – Två starka kandidater

Arjo, som uppvisar en ökande bruttomarginal och ett förbättrat kassaflöde, får en köprekommendation från Börsveckan. Trots en tidigare svaghet på den amerikanska marknaden, menar bolaget nu att utvecklingen går i rätt riktning.

Attendo har å sin sida förbättrat sin lönsamhet kraftigt, mycket tack vare ständiga förbättringar i Finland, en ökad beläggning och stabiliserade avtal. Börsveckan anser att bolaget är värt en chansning och rekommenderar köp.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Mildef, Lifco och Klarabo – Avvaktande råd

Mildef, som levererar robust IT-utrustning till militärer, har nyligen haft en svag orderingång på organisk nivå och Börsveckan menar att värderingen är ansträngd. Tidningen råder därför sina läsare att vänta med aktien.

Lifco, som nyligen levererade en stabil rapport för tredje kvartalet och har en god finansiell ställning, får också ett avvaktande råd. Tidningen motiverar detta med den historiskt höga marginalnivån som gör dem försiktiga i det kortsiktiga perspektivet.

Klarabo, med sin stabiliserade nisch inom bostadssektorn, får också ett avvaktande råd. Begränsade möjligheter till hyreshöjningar och en pressad förvaltningsresultat i en högräntemiljö gör att tidningen avråder från aktieköp i dagsläget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arjo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.