Här är miljonärernas favoritaktier – trycker på köp i pressad storbank
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är miljonärernas favoritaktier – trycker på köp i pressad storbank

Här

Nordnets private banking-kunder har under årets första halva gjort flera strategiska aktieköp och försäljningar. Bland de mest populära köpen finns både svenska och internationella jättar, medan vissa aktier har sålts av i större mängder.

En sammanställning från nätmäklaren Nordnet visar köpmönster hos deras private banking-kunder, det vill säga de som har ett kapital på minst 2,5 miljoner kronor, under årets första sex månader. Bland de mest nettoköpta aktierna återfinns Handelsbanken, Nibe, Investor och Nvidia.

Populära aktieköp bland miljonärerna

Handelsbanken, som har befunnit sig i ett pressat läge på grund av sparkrav och kommande räntenedgångar, har fortsatt att vara en favorit bland Nordnets private banking-kunder. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, kommenterar: "Allt som allt har detta pressat Handelsbanken-aktien, vilket fått Nordnets private banking-kunder att trycka på köpknappen, möjligen i kombination med att utdelningen fortfarande lockar."

Nibe, trots ökad konkurrens och motgångar, förblir en favorit bland investerarna. Volvo, känt för sina starka marginaler och utdelningar, fortsätter också att locka. Internationellt sett har AI-jätten Nvidia och läkemedelsbolaget Novo Nordisk, som drar nytta av strukturella trender som AI och ökad förekomst av välfärdssjukdomar, varit populära val.

Aktier som sålts av

Bland de mest nettosålda aktierna under första halvåret återfinns Scandic Hotels Group och Hexagon. Trots att Scandic Hotels Group har presterat väl på börsen och ökat sina vinster, har många investerare valt att sälja av för att ta hem vinster.

Hexagon har också sålts av i större mängder, vilket kan bero på den kritik som bolaget fått från blankarfirman Viceroy.

Vi på Börskollen noterar även att SAS är en av de mest sålda aktierna, vilket inte är förvånande med tanke på att bolagets ledning tydligt deklarerat att aktierna är värdelösa.

Det är tydligt att Nordnets Private Banking-kunder är strategiska i sina val, både när det gäller att köpa och sälja aktier, och vi följer med spänning utvecklingen under resten av året.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt